ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Преобразена и красива! Преместиха спирка в центъра на Пловдив заради реставрация на занемарена сграда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:37 / 22.02.2023Коментари (6)21751
Бившият футболист и настоящ бизнесмен Петър Денчев бе едно от действащите лица относно случая със спирка от градския транспорт на Пловдив. Става дума за тази от северната страна от Тунела. В началото на годината се разрази междусъседски спор заради нейното преместване.

Причината е реставрацията на занемарената сграда, която се намира в близост до спирката. Сградата е строена в средата на XIX век, която трябва да се превърне в хотел възрожденски хотел. 

Проектът се казва "Музей 37“ и негов мениджър е самият Денчев

В страницата си във фейсбук той показа резултата - спирката в крайна сметка бе преместена към пешеходния подлез:

Скъпи приятели, това е спирка #47 Тунела Север, навярно най-интензивно посещаваната в Пловдив (Plovdiv). Същата, за чийто спиркозаслон, бях дал думата си преди малко повече от месец, че ще бъде преместен, интегриран в контекста на заобикалящата го среда и архитектура и озеленен с растения, чиито вид ще бъде изцяло съобразен с всички климатични особености, така че да бъдат лесни за поддръжане и развитие, но и да придават уют и настроение на гражданите, които използват транспорта в Община Пловдив - Municipality of Plovdiv и живеят наоколо.

Изградихме нова подпорна стена, която облепихме с релефен вид декоративен камък, поставихме гранитна “шапка" и обособихме П-образна кашпа с обща квадратура от 15.5 кв.м.

Положихме 1 кубик обогатена почва.

Засадихме: 3 бр. Кипарис Тотем, 2 бр. Кълбовидна Туя, 10 бр. Фестука, 1 бр. Индийски Люляк, 1 бр. Асер, 2 бр. Лимонов Кипарис, 2 бр. декоративен смърч Коника, 4 бр. Туя Даника, 2 бр. Спирея Антони Ватерер, 25 бр. Чемшир, 22 бр. Карекс (различни по вид), 24 бр. Америа (различни по вид) - общо 98 растения

Изградихме система за капково напояване, която да минимизира човешката намеса в грижата за растенията.

Положихме мулч, който да намали вероятността за поява на плевели и даде завършен вид на този зелен кът.

Всички процеси по изместването, изграждането и декорирането бяха изцяло за сметка на инвеститора.

Старата локацията, на която бе спиркозаслона - пространство с обща площ от 145 кв.м., по ЗУТ (закон за устройство на територията) е със статут на зелена площ от 2000 г. насам (вярвам, че никой от вас никога не го е виждал като зеленина, защото настилката е била винаги тротоарни плочи)

До дни ще входираме ландшафтен проект за озеленяване на това пространство за наша сметка в полза на общината както и възстановяване/изграждане на нова тротоарна настилка (където е обособено да има такава), което ще бъде реализирано след прекратяване на реставрацията и строително монтажните дейности на къщата близнак на Степан Месробович (1846 г.), която припомням е паметник на културата от национално значение.

Отговорността да държиш на думата си е приоритет на хората, коитомогат, знаят как и правят нещата с грижа не само за себе си, а и за околните.

Бих искал да се обърна към хората от нашия град, които в ежедневието си виждат само недостатъците на любимия Пловдив, с молба да забелязват и красивите, стойностни неща, да ги показват и по този начин да бъдат креативен катализатор за всеки един, защото положителния пример е важният пример, той показва как въпреки всичко и въпреки всеки, ако искаш и знаеш как - можеш!

Ние ще продължаваме да правим неща макар и в частния/инвестиционния сектор, с изключително голяма грижа и внимание за града и жителите му, защото сме пловдивчани, защото ПЛОВДИВ е ИСТОРИЯ, ГОРДОСТ и ОБИЧ!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 23.02.2023 г.
0
 
 
Да не си кривим душата - по-хубаво е, браво. Но това трябва да е изискване на Общината към всеки строящ още при одобряване на документите, а не да е добра инициатива на строителя.
на 22.02.2023 г.
-2
 
 
Големи герои!!! Преместихме спирката за да не загрозява хотелчето! А другите кучета ги яли казаха престъпниците!
0
 
 
На г-н Денчев, бившия футболен вратар и настоящ "бизнесмен" искам да кажа следното: че е страхотно бурави с думите, и в лекота може да се нарече един прекрасен ПР експерт, или с други думи по български да му кажа, че му е много Мазен Курбана! Не може да се отрече как той може да ти рекламира нещо и да ти представи нещата по разкошен вид от неговата призма. Но да си кажа и аз моето мнение де: 1. Г-н Денчев е представител на инвеститора, т.е. работи на заплата при него, и не той е човека който финансира обекта. 2. Да им кажа, че тази така наречена инвестиция от тяхна страна, не е направена защото искат по-добър, по-красив, или по-зелен Пловдив, а защото спирката щеше да им пречи до достъпа един ден до хотела. Там ще бъде направено като мини локално, за да може посетителите да спират автомобилите си за да разтоварят багажа си. Та спирката е преместена , защото им пречи, а не поради огромното желание да направят нещо добро за града ни. 3. В случая излиза, нека тази спирка е там, защото когато рейсовете спират и потеглят от нея, вредните емисии и пушаците от газовете да отиват в съседите , а не в лобито на хотела, нали така. Защо при мен да идва тази отрова, като може да отива у съседа. 4. И последно г-н Денчев, ви от собствената заплата ли платихте висчко това , което сте описали в детайли? или инвеститора го е заплатил, а вие искате да оберете лаврите, на много широко скроен човек и благородник?!
0
 
 
голяма красота! различни камъни, различни плочки... естетика по български.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: