Премиера на новата книга на Стефан Бонев "Пред прага на храма"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:22 / 31.03.2012
796
Премиерата на новата книга на Стефан Бонев "Пред прага на храма" престои. Събитието е на 4 април, другата седмица, а книгата ще бъде представена от проф. Огнян Сапарев. Точно на тази дата е и рождения ден на автора. 

И в тази книга, включваща 23 разказа, Стефан Бонев остава верен на себе си и сътворява неща, които се четат на един дъх. Повечето имат типичния за него особен завършек, който те кара да се върнеш назад и да прочетеш написаното още веднъж, но вече с други очи. В неговата проза гротеската, метафората и хиперболата са съчетани така, че създадените чрез тях герои и ситуации в един момент са напълно истински и досегаеми, а в следващия преминават в паралелни светове, създадени на ръба на логиката.

Първият от разказите - "Пътят към обителта", показва посоката, в която ни отвеждат останалите творби. Героят си взема отпуск и се отправя към уединен манастир, решен да преосмисли там досегашния си живот. Влязъл веднъж през портите на светата обител, той повече не може да се върне към предишното си битие. Тя го държи в плен, обърква по свръхестествен начин пътя му към града и винаги го връща обратно...

Стефан Бонев е роден на 4 април 1961 г. в Силистра. Завършва МЕИ - София. От студентските си години публикува разкази, проза, фейлетони, сатири. През последните 15 години живее в Пловдив. Първоначално работи като инженер, след това като журналист във в. "Провинция", "Свобода", "Марица" и PR на Пловдив и Пловдивския общински съвет. Публикува редовно свои литературни творби в местната преса и в различни електронни издания. Първият сборник на Бонев - "Разкази за двама", излиза през 2005 г. и е номиниран за награда "Пловдив". Наградата обаче печели неговата втора книга - "Изпит по летене". През 2010 г. разказът му "Стареца" попада в сборника за външно оценяване и подготовка за изпити за 7 клас наред с текстовете на Иван Вазов, Йордан Йовков, Елин Пелин, Константин Константинов. Друга творба на Бонев - "Късогледство", е давана на държавен изпит в ПУ "П. Хилендарски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).