Премахват пешеходните пътеки до "Практикер" и "Захарна фабрика"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
13:33 / 27.01.2012
10475
Ужас, затварят пешеходната пътека на бул. "България" срещу "Захарна фабрика" и другата такава в посока "Практикер", пишат на редакционната поща на Plovdiv24.bg жители на квартала. По информация на хората вече има сложени прегради.

Припомняме, че става въпрос за пешеходните пътеки на реконструирания участък от бул. "България" пред квартал "Захарна фабрика", които няколко пъти бяха затваряни и отново отваряни по настояване на гражданите. 
 
"Никой не е уведомяван за подобна промяна, хората се оставят в пълна блокада - как да пресечеш, когато нямаш алтернатива, например подлез или пасарелка. Трябва ли (особено в това време) човек да върви близо половин километър, за да пресече булеварда и да може да хване автобус от спирката? Да не говорим, че точно там са детската ясла и градина и потока от хора и деца е увеличен", възмущават се хората. 

Информацията за премахването на двете пешеходни пътеки беше потвърдена от зам.-кмета Александър Държиков. Той обясни на пресконференция, че главният инженер на Общината Йордан Калев е получил доклад от РДНСК за приемането бул "България" в участъка от оранжериите до бул. "Васил Априлов". 

"В доклада се съобщава, че пешеходните пътеки до Захарния комбинат и до магазин "Практикер" трябва да бъдат премахнати, тъй като булевардът е класифициран като път Клас 1, който е скоростен и на него може да има "зебри" само там където има светофари", поясни още той. 

Държиков беше категоричен, че човешкият живот  е по-важен  от минаването на каквото и да е разстояние.

"По -добре гражданите да извървят 150 м до най-близкия светофар, отколкото да стане инцидент", заключи той и уточни, че цялата отговорност после се носи от община Пловдив.

Репортер на PLovdiv24.bg се свърза и с инж. Калев. С въпрос предвижда ли се на мястото алтернативен начин за преминаване като подлез, пасарелка или нещо друго, той отговори, че се мисли по този въпрос. Стана ясно, че това може да стане не по-рано от лятото на тази година, тъй като технологичните процедурите изискват повече време.

Plovdiv24.bg единствен следи темата за въпросните пешеходни пътеки още от самото възникване на проблема и можете да проследите развитието му във времето тук.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (32)

Още по темата (14):
29.06.2021 Ексклузивно: Пловдивчанка: Добре че не стъпих на пътното платно!
03.07.2014 Опасна пешеходна пътека по бул. "България" пак разбуни духовете
04.07.2012 Възстановяват пешеходна пътека на бул. "България" до Захарна фабрика
18.05.2012 Възстановяват пешеходната пътека до Захарна фабрика
21.03.2012 Протест заради пешеходна пътека, баба крещи: Извикайте Бойко!
04.03.2012 По 10 опита на нощ да премахнат ограда на бул."България"
Още новини от Новини от Пловдив:
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общинат...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Този влак повече никога няма да мине през Пловдив
Кола блъсна две 13-годишни момичета на пешеходна пътека в Пловдив...
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).