Преградните пана на ул. "Отец Паисий" 8 продължават да тормозят пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:30 / 06.05.2012
7583
"Здравейте, прочетох статията Ви за мол "Марково Тепе" от 1 май 2012 г. и в главата ми се появиха още поне 4-5 подобни изоставени сгради, строежи, инвестиции и тем подобни, които грозят града ни и напомнят за сделки под масата на поредната кметска управа. Една от тях е изтърбушената сграда на ул. "Отец Паисий " до градинката на Джумаята" пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg Анна Пейчев.

Като медия, активно занимаваща се с проблемите на гражданите на Пловдив, нашата читателка ни моли да публикуваме информация относно съдбата на обекта, заради който вече поредна година е затворен половината тротоар на една от най-симпатичните и оживени улички в града ни.

За читателите на сайта припомняме, че разследването на Plovdiv24.bg показа, че фирмата-инвеститор на обекта има разрешение за строеж от 10.08.2005 г. Срокът на такъв тип разрешения е 5-годишен. През 2009 г. обаче единият от двамата собственици на фирмата-изпълнител е подал жалба в съда. Провелото се дело е приключило на 12.07.2010 г., а решението на Пловдивския окръжен съд е влязло в сила от 05.10.2010 г. То е в полза на другия собственик "Миро Трейд" ЕООД, който продължава строителството на сградата.

Има протокол от съвместна комисия от Община Пловдив и район "Централен", която е установила, че сградата се нуждае от ремонт и укрепване, тъй като е строена през 30-те години на предходния век. На това основание на 07.02. 2011 г. има нова молба, която е именно от "Миро трейд" ЕООД, в която са представени конструктивни проекти за реконструкция и укрепване на съществуващата сграда.

Фирмата-инвеститор получава разрешение за строеж, което според закона по ЗУТ е със срок от 5 години, а по отношение на загражденията на сградата се оказа, че са поставени съгласно план за "Безопасност и здраве", който план е съгласуван с КАТ. Това е цялата официална информация, която  дадоха от кметството на "Централен" по случая със сградата, находяща се на ул."Отец Паисий"№8. 

Така че оттук нататък явно гражданите, живеещи или работещи в района на ул."Отец Паисий" №8 (до градинката на Джумаята), трябва да се въоръжат с търпение за още около 4 години. Такъв е срокът, позволен от Закона по ЗУТ за приключване на строителните дейности по сградата, а премахването на оградните пана, пречещи на движението по улицата и тротоара, ще стане след това.


Виж коментарите (5)

Още по темата (2):
15.02.2011 Още 5 г. преградните пана на "Отец Паисий" 8 ще тормозят гражданите
09.02.2011 Вече 2 години преградни пана пречат на движението по ул."Отец Паисий"
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).