Предоставят почасови услуги за целеви групи в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:24 / 01.03.2016
2215
Кметът на район "Северен" Ральо Ралев подписа в края на 2015 година проект за предоставяне на почасови социални услуги, предназначени за хора с увреждания и за хора над 65 годишна възраст, които са с ограничени възможности за самостоятелно самообслужване. 

Проект BG05M9OP001-2.002-0223-C001 - "Услуги за по-добър живот", финансиран по схема за предоставяне на финансова помощ "Независим живот", гарантира пълни 20 месеца обгрижване на своите потребители. 

Вчера те подписаха договорите си с кметството и от 1 март започва ефективната работа по предоставянето на почасовите услуги за целевите групи. Кандидат-потребителите - общо 120 лица, бяха посетени в домовете им, където с тях, в присъствието на техни близки, беше проведена социална анкета, резултатите от която, заедно с медицинските им документи, станаха основа за формиране на социалната оценка на всеки кандидат-потребител.

Бе извършено класиране на кандидат-потребителите и 65 лица от заявилите желание за участие в проекта от днес ще получават комбинирани услуги за социално включване. 

Проект "Услуги за по-добър живот" внася нов елемент на обслужване на потребителите, които, освен грижите от своите асистенти, ще имат възможност да ползват познанията и опита на психолог, рехабилитатор и медицинска сестра, които са част от персонала на Център за предоставяне на почасови услуги за социално включване на район "Северен". 

Проектът предвижда на по-късен етап, от началото на месец май, обгрижваните лица да имат на разположение и специализирано транспортно средство, благодарение на което ще бъдат обслужвани техни потребности от придвижване в рамките на града. 

Вчера бяха подписани и трудовите договори с 21 лични и 7 социални асистенти, както и с 7 домашни помощници - хора с висше и средно образование, избрани след конкурс между 76 кандидати. От компетентността и внимателни грижи на тези специалисти ще зависи в решаваща степен успехът на проектните начинания. 

За онези от тях, които до този момент не са участвали в подобни социални проекти, бе проведено въвеждащо обучение по "Здравни и домашни грижи" и по "Методика на социалните услуги". В Центъра за предоставяне на услугите бяха разработени графиците за посещение на потребителите, както и необходимата документация, свързана с осъществяването на услугите. 

"Да бъдат предоставяни по най-ефективен начин интегрирани почасови социални услуги и така да бъде осигуряван достоен живот на хората от целевите групи по проекта - това е искреното желание на всички, ангажирани с реализирането на проект "Услуги за по-добър живот", заяви Ральо Ралев, който пожела успех на проектните начинания и добро здраве на потребителите и доставчиците на услугите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).