Предложение: Секция за ляв завой на оживените кръстовища в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
10:25 / 18.07.2014
10470
След зачестилите катастрофи в Пловдив читател на Plovdiv24.bg излезе със следното предложение:

Здравейте. Пиша Ви относно зачестилите инциденти по възлови кръстовища в града. Тъй като неколкократно съм се опитвал да давам тази идея на съответните органи и абсолютното им безхаберие от тяхна страна, може би ако се придаде обществен интерес на темата и се пусне анкета за гласуване, може би биха могли да си заработят заплатите.

Става въпрос за елементарното решение, а именно "секционно пропускане" на възлови кръстовища или на натоварени булеварди. Така се елиминира възможността да се засичат противоположните посоки и съответно предотвратяване на инциденти. Също така се улеснява левият завой, предизвикващ задръствания на много места в града. Надявам се да обърнете внимание по въпроса. Благодаря предварително.

Репортер на сайта потърси мнението на общинската администрация. Ето какво заяви Никола Янакиев, шеф на ОП "Организация и контрол на транспорта":

"Следим безопасността на кръстовищата съвместно с КАТ. Стрелка за ляв завой не винаги е удачен вариант. Знаете, че предстои реализирането на проекта "Устойчив градски транспорт", в който попадат близо 50 кръстовища, на които ще има специални датчици. Ще се следи потокът и в зависимост от натовареността, ще се определя и режимът на работа на светофарите". 

Инж. Христина Иванова от Звеното за управление на проекта:

"Левият завой зависи от няколко фактора, включително и от броя на лентите на пътя. Предстои цялостно проучване на трафика в града. Всичко ще бъде пренастроено - това е т.нар. адаптивна система за уп
АНКЕТА:
Трябва ли да има секция за ляв завой на оживените кръстовища в Пловдив?

Да
Не

равление на трафика. Настройването на светофарите на кръстовищата ще зависи от трафика и натоварването в определения момент. Където има възможност, ще има и секция за ляв завой, но това тепърва ще се проектира".

Припомняме, че в т.нар Транспортен проект на Пловдив влизат изграждането на 48 км велоалеи и обновяването на близо 50 кръстовища в Пловдив. Това предвижда проектът за модернизация на транспорта в града. Стойността му е близо 44 млн. лева. 

В него се включва и въвеждане на електронно таксуване на пътниците в масовия градски транспорт, както и изграждане на Център за управление на трафика, а именно изграждането на системата за т.н. "зелена" вълна по кръстовищата.

Предвижда се светофарните уредби да бъдат обновени с т.н. тип LED, т.е. снабдени със светодиоди.


Виж коментарите (31)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).