Предаваме опасни отпадъци от домакинствата на специален пункт утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:55 / 25.05.2021
1327
За осма поредна година община Пловдив организира за гражданите кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата. Тази година инициативата ще се проведе на 26 май (сряда) като мобилният пункт ще бъде позициониран на адрес: район "Централен“, бул. "Шести септември“ –  паркинга зад магазин "Т Маркет“ (ресторант "Стадиона") в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч. 

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност. 

Напомняме, че изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност и да предадат опасни отпадъци в мобилния пункт на посочения адрес или на обособената площадка за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата в базата на ОП "Чистота“. За повече информация вижте тук.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).