ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предадоха на съд четирима за серия кражби от частни домове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 24.06.2016Коментари (0)1755
©
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителни актове в съда срещу четири лица за кражба на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие.

Х.С., на 24 г., е предаден на съд за това, че на 15 декември 2015 г. в с. Главатар, общ. Калояново, е отнел лаптоп със зарядно устройство и 800 лева от частен дом, като общата стойност на откраднатите вещи е 1 200 лева. 

Същия ден обвиняемият влязъл в къщата на свои познати в селото през незаключена врата. Собствениците отсъствали. Х. С. намерил в една от стаите лаптоп, който взел, а след това започнал да отваря чекмеджетата.

В едно от тях открил 800 лева, които също взел. След това заложил компютъра в заложна къща в Пловдив срещу 200 лева. Парите похарчил в казино заедно със свой роднина. По време на досъдебното производство, обвиняемият Х.С. се е признал за виновен.

Д.З., на 28 г., е предаден на съд за това, че в периода от 15 февруари 2014 г. до 18 март 2014 г. в Раковски, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - врати, е отнел от различни собственици - два лаптопа, един таблет, три мобилни телефона, 35 броя купони за хляб, над 150 кутии с цигари и множество златни бижута - пръстени, гривни и др., като всички откраднати вещи са на обща стойност 4561 лева. 

Д.З. бил безработен и се препитавал с извършване на кражби. В посочения по-горе период той отнел чужди вещи от три къщи и един хранителен магазин в Раковски. При извършване на кражбите Д.З. си служел с ръкавици, носел по-голям размер обувки и връхна дреха, които впоследствие изхвърлял в кофи за боклук. 

Някои от вещите е оставял в заложни къщи, а част от цигарите продал на неизвестно лице в кв. "Столипиново" в Пловдив. Разпитан в хода на досъдебното производство, Д.З. се е признал за виновен и изразил съжаление за стореното. До момента е осъждан три пъти и се намира в затвора в Пазарджик.

П.К., на 27 г., е предаден на съд за това, че на 26 март 2016 г., в условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство - кирка, е отнел от частен дом един брой преносим компютър със зарядно устройство на стойност 364 лева. 

Същия ден обвиняемият влязъл в къща в гр. Хисаря, като се възползвал от отсъствието на собствениците. Той се промъкнал през гаража и свалил едно от стъклата, след което с кирка отворил вратата на къщата и отнел преносимия компютър. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен.

Г.Д., на 45 г., е предаден на съд за това, че в периода от 25 март 2016 г. до 29 март 2016 г., в условията на продължавано престъпление и в условията на опасен рецидив, отнел велосипед на обща стойност 150 лева, както и ски и пособия за тях на обща стойност 300 лева. 

Г.Д. е бил многократно осъждан. На 25 март 2016 г. обв. Г.Д. се намирал в гр. Пловдив. Той влязъл в подземен гараж на жилищна кооперация и отнел велосипед, който бил на паркомясто, където собственикът му си оставял автомобила. 

На 28 март 2016 г. Г.Д. прочел обява в интернет за продажба на буркани, складирани в избено помещение в жилищен блок в Пловдив. Обадил се на посочения мобилен телефон и изразил желание да ги закупи, което и сторил. 

За бурканите платил 5 лева на собственичката и си тръгнал. На другия ден отново се върнал в избеното помещение, разбил вратата и отнел ските и пособията за тях. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен. Той е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседания по делата. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: