Повдигнаха обвинение на мъж в блудство към собствената си съпруга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:39 / 29.09.2010
5013
Районна прокуратура - гр.Пловдив внесе в Районен съд-гр.Пловдив обвинителен акт и срещу П.Калоферов на 54 год. от гр.Пловдив за блудство, опит за изнасилване и хулиганство. Обвиняемият бил женен за Ф. Калоферова от 1980 год., двамата живеели на ул."Лев Толстой" № 3 ет.6 в гр. Пловдив, от брака си имали двама пълнолетни низходящи, като до края на 2009 год. отношенията между тях били нормални, включително и интимният им живот.

От началото на 2010 год. обаче П. Калоферов започнал да споделя със съпругата си нетрадиционни за разбиранията й сексуални желания, изразяващи се в осъществяване на анални полови контакти, което предвид комбинирането им със солидна употреба на алкохол от негова страна, предизвикали нежеланието й за участие в тях. Калоферова започнала да се страхува от поведението на съпруга си, но понеже била безработна, при това грижеща се за болната си майка, се оказала финансово зависима от неговите доходи и се принудила да го търпи въпреки притесненията си.

На 24 май, докато били в дома си, обв.Калоферов отново демонстрирал желание спрямо съпругата си за осъществяване на сексуален, включително и анален контакт с нея, след като изпил повече от половин литър ракия. Без да се съобразява с изразеното от нея нежелание, със сила я проснал по гръб на дивана в хола, свалил й долнището на пижамата, под която тя не носила бельо, и направил опит да се съвкупи с нея, наричайки я "боклук". Съпругата му се опитала безрезултатно да се дърпа и крещи, но опитите й за съпротива били неуспешни поради значително по-голямата физическа сила на съпруга й.

Пострадалата отправила към него и молби да спре и да не постъпва по този начин, на което Калоферов отговорил отново с обиди и груби реплики. Накрая, след като преценил, че нищо повече не може да направи, блъснал пострадалата от дивана на земята, при което тя ожулила лицето си на мокета. Свидетелката се изправила и тичайки, се насочила към кухнята на апартамента, като съпругът й тази вечер повече не се занимавал с нея.

Сутринта, след като се събудили, свидетелката Калоферова отправила упреци към извършителя за действията му от миналата вечер, на които той не отвърнал, а си замълчал. До обед поведението му било нормално, дори помогнал на съпругата си в домакинската работа. През цялото това време обаче не пропускал да консумира и алкохол, като към 12,30 часа вече бил изпил приблизително половин литър ракия. Още щом се наобядвали в дома си, обвиняемият решил отново да извърши сексуален акт с пострадалата, без при това въобще да се поинтересува от нейното желание.

За целта я последвал в хола и пак я бутнал по гръб на дивана, опитал се да свали късия панталон, който носила. Ф.Калоферова успяла да се отскубне и побягнала към спалнята, където лежала майка й, която обаче поради лошото си здравословно състояние в момента била неадекватна и не осъзнала какво се случва. Съпругът й я последвал, хванал я и отново я избутал в хола. Съборил я за пореден път на дивана, свалил й панталоните, под които не носила бельо, както и блузата й, след което скъсал на две носения под нея дамски потник. Същевременно започнал да отправя и обидни епитети към нея със сходно на предходния случай съдържание, като я наричал "боклук" и "курва". След това се опитал да осъществи вагинален и анален контакт със съпругата си, но не успял.

Тогава, както и вечерта на предния ден, решил с цел предизвикване и удовлетворяване на половите си желания да проникне в ануса й с пръсти. През цялото това време съпругата му крещяла и на висок глас го молила да престане. Виковете й били чути от съседката й от горния, 7 - ми етаж, намираща се по това време в жилището си. Тя чула само нейния глас, като сред тях успяла да отличи реплики, съдържащи молба да бъде оставена и пусната. Понеже тонът на Калоферова не бил нормален, съседката позвънила в VІ РУ"Полиция" гр.Пловдив и съобщила за случващото се. От дежурния служител на мястото на инцидента - сградата на ул."Лев Толстой" № 3 в гр.Пловдив били изпратени полицейски служители, които отишли на адреса и позвънили на вратата на апартамента на Калоферови.

Отворил им обвиняемият, на когото те се представили и поискали от него да им покаже документ за самоличност. Същият взел личната си карта и им я показал. Служителите на VІ РУ"Полиция" му обяснили, че са изпратени във връзка с постъпил сигнал за семеен скандал и го попитали къде е съпругата му. Калоферов съобщил, че тя е в банята, след което съвсем безпричинно и без да се съобразява със статута на въпросните свидетели на лица, призвани да се грижат за реда и да предотвратяват незаконосъобразни действия, включително и от естеството на неговите, започнал да се държи грубо и арогантно с тях.

В тази връзка се заел риторично да ги пита какви са те и какво искат от него, като не се задоволил с това, но и започнал да ги обижда, наричайки ги "боклуци" и разяснявайки им, че взимали по 20 заплати и за нищо не ставали. Полицаите се засегнали от характера на репликите и епитетите към тях, изразяващи липсата на каквото и да е уважение към представителите на реда, именно чието задължение е съобразно обема на правомощията им да защитават правата на гражданите. Казали му да се успокои и по същото време в коридора пред входната врата се показала Ф. Калоферова, която била загърната с хавлиена кърпа. Когато ги видяла, се разплакала и започнала да повтаря, че съпругът й я пребил.

На полицаите направило впечатление, че жената е видимо разстроена и изплашена, като през цялото време треперила, както и че по лицето и ръцете има синини. В отговор обвиняемият й казал да мълчи и да не казва нито дума, като без да се съобразява с присъствието на представителите на реда я заплашил, че след като се прибере довечера, ще я пребие от бой. Органите на МВР се обадили в районното управление и поискали автопатрул за съдействие. Докато чакали пристигането на автомобила, отвън пред входа на сградата Калоферов пак започнал да заплашва съпругата си, като й казал, че ще го държат 2 часа в районното управление и след като се прибере, апартаментът ще й се види "тесен" и ще я пребие от бой. И тези му специфични изявления били изречени в присъствието на горепосочените полицейски служители, с което за пореден път демонстрирал липсата на уважение не само към съпругата си, но и към тях като представители на държавата, призвани да възпират и предотвратяват неправомерни действия, като по този начин обективирал и пренебрежителното си отношение към установения в обществото правов ред и етични норми на поведение.

Калоферов е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.152 ал.1 т.2 пр.1 вр. с чл.26 ал.1 вр с чл.18 ал.1 от НК/опит за изнасилване/, престъпление по чл.150 ал.1 вр. с чл.26 ал.1 от НК,/блудство/ и престъпление по чл.325 ал.2 вр. с ал.1 от НК,/хулиганство, което по своето съдържание се отличава с изключителна дързост/. За посочените престъпления законът предвижда наказания както следва: лишаване от свобода от две до осем години/ за квалификациите опит за изнасилване и блудство/ и лишаване от свобода до пет години- за осъществения състав на хулиганство.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).