ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Потресаващи подробности за жестокото убийство в Пловдивско
Автор: Цвети Тончева 13:41 / 30.11.2021Коментари (0)7266
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд  наказа с 6 години и 8 месеца строг затвор мъж, убил с юмруци в главата жената, с която е живеел на семейни начала, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той ще трябва да изтърпи ефективно наказанието си, а така също трябва да заплати и обезщетения на близките на починалата, за неимуществени вреди, на всеки от тримата по 80 000 лева – на дъщеря и, на майка и и баща и.

62-годишният Бисер Борисов изцяло призна вината си, като каза че много съжалява, че това не е трябвало да се случва на неговата Анелия. "Тя трябваше да е жива, не заслужаваше това“, каза мъжът в съдебната зала.

В действителност делото бе разгледано по бързото производство, като не бяха разпитани допълнително свидетели. А в резултат от това наказанието му, което по закон може да бъде от 3 до 12 години, се редуцира с 1/3. Всъщност, убитата е страдала от тежка алкохолна зависимост, което е било причина за често проявяваната агресия към нея от страна на Бисер.

От данните в обвинителния акт става ясно, че двамата са живели известно време в Чехия, където са се запознали. И макар Бисер да е бил семеен, е продължил да живее с нея, като е споделял всичко със законната си съпруга. Дори е завел Анелия Първанова в семейния им дом, за да я представи на жена си. Тя също е знаела за алкохолната зависимост на жената. 

Според прокурора по делото, в последният случай на агресия, обвиняемият е имал желание да накаже чрез физическа саморазправа жената затова, че отново е употребила алкохол. Той я заварил пияна, гола и изпуснала се и тогава и нанесъл тежки удари по главата и лицето, като е проявил безразличие към резултатите от този побой. Това се е случило на 25 декември 2020 година, в село Ведраре, като жената е починала на 16.01.2021 г. в град Пловдив. Според прокурора и експертите това е направено по непредпазливост, вследствие умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, линейно счупване на тилна кост и множество кръвонасядания по меките черепни покривки, които сами по себе си и поотделно са довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Прокурорът поиска ефективно наказание от 5 години лишаване от свобода, след редуциране на наказанието, заради признаване на вина, като се взема предвид и чистото съдебно минало на обвиняемия.  

В действителност Анелия е живеела с подсъдимия в условия на системно домашно насилие, тормоз и системен побой, смята защитникът на близките и адвокат Цветана Паскалева. Тя разказа, че Бисер е изпратил видеоклипове на Анелия, в които е мъртво пияна, до неговата съпруга и нейни приятелки. Разказа още и за свидетелски показания на коледар, който е посетил квартирата им на Коледа през последните мигове от нейния живот. Тя е била неподвижна на дивана и е плакала през цялото време. Според адвокат Паскалева е вярно, че починалата е водила укорим начин на живот, като е злоупотребявала с алкохол, но не е заслужавала да умре по такъв жесток  начин. Затова тя поиска най-тежкото наказание за Бисер.

Адвокатът на подсъдимия - Теменужка Кривчева, обратното, поиска за него неефективно наказание, като се обоснова, че Бисер упорито се е борил с алкохолната зависимост на Анелия. Освен това обвини и Спешна помощ, които не са изпратили екип навреме, за да окаже помощ на жената, след като Бисер се е обадил, че тя лежи неподвижно на земята и не мърда от известно време. Това най-вероятно е било повлияно и от неговите показания, че тя е пияна. Освен това, в експертизата на медицинските лица се сочело, че Анелия е имала и двойна пневмония и травмите по главата не са единствените, които биха могли да са причина за смъртта и. Екип на Спешна помощ е бил изпратен едва при повторно позвъняване. Тя често е падала и се е наранявала, защото е страдала от тежък алкохолизъм, каза още адвокат Кривчева.

Съдията апострофира адвоката, като каза, че ако се оспорват фактите, които подсъдимият признава, то тогава делото трябва да се гледа по общия ред, а  не по съкратената процедура.

Защитникът на Бисер оспори и исканите обезщетения от близките на Анелия в размер общо на 400 000 лева, като изтъкна, че докато тя е била жива те не са положили никакви грижи за нейната алкохолна зависимост и сега не е редно да имат претенции за обезщетения за причинени вреди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: