Поставят двойно повече контейнери за боклук в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:06 / 16.02.2010
3813
Главният секретар на община Пловдив Борислав Инчев прие 80 от новите съдове за смет в двора на "Чистота". Както Plovdiv24.bg вече информира, те са от втората обществена поръчка, която градската управа направи и са тип "бобър". С тези съдове общината си решава напълно проблема с казаните и става независима от фирмите, които почистват града, коментира Инчев. Така няма опасност да се получи изкуствена криза, каквито случаи има в други градове, където фирмите отказват да чистят и си взимат и съдовете за смет, допълни още главният секретар на общината.

Започваме да разстановаме новите съдове из целия град, обясни управителят на "Чистота" Радослав Кошински. С новите бройки подсигуряваме на практика всички райони, като сега приоритетно ще поставяме нови казани в малките улички и между блоковете. В индустриалните зони също ще бъдат сложени допълнителни бройки за улеснение на фирмите.
За квартал „Столипиново" ще има рециклирани съдове, защото там трудно ги опазваме от повреди, но сега вместо полагащите се по схема 120 броя, ще поставим поне 240 „бобъра".

Надяваме се така да стимулираме хората да изхвърлят отпадъците в тях, а не където им падне, допълни още Кошински. Той апелира към всички пловдивчани да не изсипват сгурта от печките с твърдо гориво в съдовете за смет, а до тях, за да не ги палят. Служителите на „Чистота" събират изстиналата пепел с лопати и така пазим казаните от огъня, защото високата температура унищожава покритието и за няколко месеца ръждата ги изяжда, обясни Радослав Кошински.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (9)

Още по темата (47):
30.10.2015 Сменят старите кофи за боклук в Пловдив
11.05.2015 Разкриха крадец на кофи за боклук в "Капана"
07.06.2010 Кошински бесен, пълнят новите бобри с бетон
25.05.2010 Снабдиха Гребната с допълнителни кошчета за отпадъци
22.04.2010 Продължава зареждането на града с новите кофи за смет
09.04.2010 "Чистота" поставя днес нови "куки" в центъра
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).