ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Посочиха най-активните пловдивски училища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 12.12.2017Коментари (1)17730
© Plovdiv24.bg
На 14-и декември в община Пловдив ще се проведе церемония по връчване на наградите на "Най-активните пловдивски училища", взели участие в инициативата "Европейски ден на спорта в училище 2017". Сума на обща стойност 1 500 лева ще бъде разпределена и връчена от Общината на 7 учебни заведения. Паричните средства са разпределени, както следва: на 1-во място - 300 лв., останалите по 200 лв., с които съответните учебни заведения ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони.

И тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите, като за първи път на учебните заведения бе предоставена възможността да реализират и FlashMOVE хореография като част от празника.

Общо 19 учебни заведения в града станаха част от Европейски ден на спорта в училище през тази година, като близо 5000 ученици и 360 учители/родители се включиха в празника. Сдружение "BG Бъди активен" реши да отличи "Най-активните училища в града", съобразно критериите. След получаване на отчетите, проведеното задълбочено проучване на данните и според критериите, за най-активни учебни заведения се отличиха: 

ОУ "Елин Пелин" - учебното заведение е отбелязало включването си в инициативата с организиране на двучасов спортен празник, в който са участвали всички ученици и 20 преподаватели в 20 различни активности.

ОУ "Гео Милев" - учебното заведение е организирало 4-часов спортен празник, включващ активности като: народни хора и други танци, упражнения, щафетни игри с участието на 65% от учениците в училището и 10 преподаватели. 

Езикова гимназия "Иван Вазов" - в рамките на 120 минути над 750 ученици и 70 учители имаха възможност да се включат във футболните, баскетболните и волейболните срещи, да играят тенис на маса, шахмат и народни танци. Тържествеността на събитието бе подчертана с връчване на грамоти на талантливите спортисти от гимназията, прославили учебното заведение с изключителните им резултати в областта на спорта през изминалата учебна година със завоюваните от тях призови места на световни, европейски, балкански първенства и републикански шампионати. 

ОУ "Кочо Честеменски"
- за отбелязване на инициативата в училището е организиран 265 минутен спортен празник, включващ 11 различни активности: гимнастика, физзарядка, аеробика, народни танци, игри с топка, щафетни игри, игри с въже и обръчи, футбол, състезателни игри, народна топка, дърпане на въже. Участници са били над 53% от ученици от училището, както и 60 преподаватели и родители. 

СУ "Христо Груев Данов" - учебното заведение е организирало спортно мероприятие с продължителност 120 минути, в което са участвали 250 ученици /58% от учащите в учебното заведение/. Изключително интересното събитие успя да въвлече и 50 родители в организираните нетрадиционни игри - "Сънен футбол" и "Жели волейбол". 

СУ "Св. Паисий Хилендарски" - участието на учебното заведение в инициативата е отбелязано с организирането на 120 минутен спортен полуден, в който участващите 400 ученици /30% от всички учащи/, са се включили активно в организираните спортни игри и предизвикателства.

ДГ "Албена" - за отбелязване на инициативата в детската градина са реализирали спортен празник под надслов "Малките спортисти" с участието над 70% от децата и 29 учители/родители със следните активности: музикално-подвижни игри; детски фитнес; йога; аеробика; бягане; скачане; лазене; провиране; изтегляне по пейка; хвърляне на топка. 

Училищата призьори ще бъдат наградени от зам.-кмета по спорт и младежки дейности - Георги Титюков и Николета Янева, координатор "Образование NowWeMOVE". По време на официалната церемония Сдружение "BG Бъди активен" ще представи добрите практики и резултати от последната година. Всички учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище ще получат сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси - наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в учебните заведения. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
...специалности ,Гемолог.....оператор на бариево -йонни дисплеи -холограма с минерали от африка и фармация.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: