Поредни успехи записаха ученици от пловдивско училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 01.07.2022
1787
По отдавна утвърдена традиция възпитаниците на Горица Петрова, старши учител по български език и литература, завършват обучението си в ОУ "Стоян Михайловски“ с многобройни отличия и успешни изяви. Впечатляващи са постиженията им в международни и национални конкурси, включени в календара на Министерството на културата и в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. 

Всяка година са сред наградените от Международния конкурс "Аз обичам Черно море“ и надпреварата с международно участие "България в картини и слово“. Имат високи отличия и от ежегодните конкурси, организирани от НК "Родолюбие“ със съдействието на СБУ. Винаги са сред призьорите на Националния конкурс за литературно творчество и журналистика "Стоян Михайловски“, на националните конкурси "Моите детски мечти“; "Възкресение Христово“; "Хората – еднакви и различни“, "Вазовата България“ и много други.

Учениците са с високи резултати и от двата кръга на олимпиадата по български език и литература. Включват се активно в кампанията "Ние четем" и в изданията на Националния фестивал на детската книга. Силно е представянето им и на националното външно оценяване. Резултатите на училищно равнище са по-високи в сравнение с постигнатото от седмокласниците през предходната учебна година (за разлика от тенденциите в страната). 

Надвишават с 15 пункта и средния брой точки от НВО по български език и литература за област Пловдив. 65% от седмокласниците са постигнали отлични и много добри резултати (според новата скала, одобрена от МОН, която е със завишени критерии).

Престижните отличия на учениците в областта на литературата неизменно ги нареждат сред включените в Проекта "Успелите деца на България", осъществен от фондация "Димитър Бербатов" със съдействието на МОН и АБУЧ. Пет са одобрените номинации на ученици от випуск 2022 – Велина Денева, Деница Малчева, Александра Генова, Наталия Мирчева и Никол Марчева. Проектът стимулира развитието на изявяващите се деца – тези, които, освен че усъвършенстват уменията си, ги проявяват и в състезания със свои връстници. Ежегодните издания на алманаха на фондация "Димитър Бербатов“ съдържат и литературните успехи, постигнати от учениците на г-жа Горица Петрова.

Всички от екипа на фондацията искат учениците, които се изявяват в конкурентна среда и печелят награди, да знаят, че трябва да са особено горди с тях. Надяват се повече хора да научат за прекрасните деца на България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).