Поредната жертва на опасната пешеходна пътека на бул."Васил Априлов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (49)
10:26 / 10.05.2006
6101
Поредната драма на опасната пешеходна пътека на бул."Васил Априлов" между моста на Марица и бул."България" се разигра тази сутрин. Около 9:00 ч. мъж бе блъснат от автомобил по начин, много наподобяващ скорошната катастрофа на същото място, когато жена бе блъсната и по-късно почина в болницата. Днешната катастрофа е доста сходна с тази от 19 април. Отново в най-лявата лента, отново в платното от река Марица към бул."България", отново часът е около 9:00. Както писахме и предния път слизащите коли от моста на Марица се засилват и заради наклона, който има там.

За момента няма официална информация както за причините за днешния инцидент, така и за състоянието на мъжа, който е бил откаран в болница в изключително тежко състояние.

Припомняме, че при инцидента от края на април единствената реакция на компетентните органи бе да поставят нови табели, обозначаващи наличието на пешеходна пътека от дясната част на платното.

Войната между пешеходците и шофьорите продължава! Много се изписа и се изприказва при предния инцидент, завършил с фатален край за пешеходката. Надяваме се този път да бъдат предприети някакви по-сериозни мерки относно пешеходната пътека, където по всичко личи, че има проблем, след като само от началото на 2006 година това е третият прегазен пешеходец там. Читатели на Plovdiv24.com се оплакаха, че по тази пешеходна пътека минават много деца по пътя си за училище и се притесняват все повече за тяхната безопасност. Други пък негодуваха срещу светофара, като казаха, че не е достатъчно добре забележим. Дали това е вярно и дали трябва пешеходната пътека да остане, както и дали не е време за нов пешеходен подлез, какъвто в Пловдив не е изграждан от десетки години, ще решат компетентните органи.

Виж коментарите (49)

Още по темата (32):
13.04.2019 Шофьорът от инцидента на "Васил Априлов": Помислих, че ще изхвърча през предното стъкло
12.04.2019 Бус се вряза в разделителната ограда на бул. "Васил Априлов"!
27.06.2017 Тема за размисъл след поредните пътни инциденти в Пловдив
23.06.2017 Очевидец: Горкото момиче лежеше на асфалта безпомощно, ранено,
уплашено!
21.06.2017 Младата жена от "онази" зебра в Пловдив крещяла "Аз съм виновна, много ме боли!"
21.06.2017 Оперират блъснатото на печално известна зебра в Пловдив момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).