Пореден трагичен инцидент на опасна пешеходна пътека на бул."Васил Априлов": Пешеходка почина, след като бе блъсната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (73)
09:23 / 16.01.2013
22462
Пешеходка е била убита при катастрофа, станала снощи в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Трагичният инцидент е станал на пешеходната пътека на бул."Васил Априлов" между моста на река Марица и бул. "България" в посока север. Възрастната жена е блъсната в най-лявата лента, а според очевидци светофарната уредба е работела в нормален режим. Автомобилът пък, който е стар модел БМВ, е успял да спре на повече от 10 метра след пешеходната пътека, където е останал няколко часа, докато полицаи и следователи са разследвали инцидента. Представители на пловдивската полиция са останали на мястото на пътнотранспортното произшествие до около 22,15 часа снощи. Ето и официалната информация от ОД МВР Пловдив:

Пенсионерка загина при пътен инцидент в Пловдив вчера. Около 18.30 часа на пешеходна пътека на бул."Васил Априлов" срещу № 124 лек автомобил "БМВ", управляван от В.Б. /42 г./ от Черногорово, блъснал 75-годишна пловдивчанка. Жената е била откарана с множество фрактури в болница, където по-късно е починала.

От ОДП Пловдив отказват каквато и да било друга информация за инцидента, включително това дали светофарът е светел в зелено за пешеходци или не по време на инцидента. Plovdiv24.bg ви призовава, ако сте били свидетели на инцидента, споделете какво сте видели.

Припомняме, че това не е първият инцидент на това място, който завършва със смърт. Този инцидент много напомня на друг от преди няколко години, за който Plovdiv24.bg ви информира тогава. При него при светещ зелен сигнал за пешеходци и червен за автомобили засилил се шофьор, слизащ от моста на река Марица, буквално помете възрастна жена отново в същата тази лява лента на същото място.

С малка част от многобройните инциденти на смрътоносната пешеходна пътека можете да се запознаете в раздела "Още новини по темата" под статията.

Виж коментарите (73)

Още по темата (32):
13.04.2019 Шофьорът от инцидента на "Васил Априлов": Помислих, че ще изхвърча през предното стъкло
12.04.2019 Бус се вряза в разделителната ограда на бул. "Васил Априлов"!
27.06.2017 Тема за размисъл след поредните пътни инциденти в Пловдив
23.06.2017 Очевидец: Горкото момиче лежеше на асфалта безпомощно, ранено,
уплашено!
21.06.2017 Младата жена от "онази" зебра в Пловдив крещяла "Аз съм виновна, много ме боли!"
21.06.2017 Оперират блъснатото на печално известна зебра в Пловдив момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).