Полицията удържа на думата си и тропна по масата: Започнаха засилени проверки в сърцето на Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (20)
21:28 / 31.03.2016
15265
Пловдивската полиция започна да изпълнява обявените по-рано днес свои намерения, видя репортер на Plovdiv24.bg. Органите на реда извършиха проверки и санкционираха нарушители в сърцето на града под тепетата на кръстовището на улиците "Гладстон" и "Авксентий Велешки".

Ето и мерките, които МВР Пловдив анонсира срещу нарушители на Закона за движение по пътищата, без значение дали те са шофьори, или пешеходци:

Превантивните мерки са резултат от анализа на пътнотранспортните произшествия с участието на пешеходци, при които 3 са загинали и 48 пешеходци са ранени през последните дни в Пловдив и областта.

Сред основните причини за настъпването на произшествията са както неправилното поведение на пешеходците на пътното платно, така и допускане на нарушения от водачите на МПС.

В тази връзка стартират ежедневни специализирани полицейски операции, които се планират след задълбочен анализ на пешеходния травматизъм в региона, извеждане на основните причини за инцидентите с участието на пешеходци и определяне на потенциално опасните места.

По време на засилената контролна дейност на пешеходни пътеки, кръстовища и в малките населени места ще се използват и технически средства за видеозаснемане.

Полицейските служители ще реагират и на сигнали за конкретни нарушения на правилата за движение от страна на всички участници и ще бъдат налагани санкции по Закона за движение по пътищата.

Според статистика на сектор "Пътна полиция" - Пловдив, от началото на тази година са регистрирани общо 197 пътнотранспортни произшествия с 14 загинали и 225 ранени. 49 от случаите са с участието на пешеходци, от които 3 са загинали, а 48 са ранени.

Най-голям дял в пътнотранспортния травматизъм с пешеходци има град Пловдив, където са ранени 37, а 2 са загинали.

В сравнени със същия период на 2015 година се отчита намаление на общия брой ПТП /с 38/, както и на загиналите /с 3/ и на ранените /с 71/.

Същата тенденция се наблюдава и при пътнотранспортните произшествия с участието на пешеходци, които са с 7 по-малко, а 5 са загинали и 52 са били ранени.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).