ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Масирана полицейска акция за гонки в Пловдив, двама са арестувани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:40 / 11.09.2023Коментари (0)2984
©
С регулярни акции пловдивската полиция продължава да полага усилия за обезпечаване на безопасността на движение и намаляване на пътния травматизъм на обслужваната територия.

Като част от активните действия са и засилените проверки над водачите на моторни превозни средства, които целят недопускане на закононарушения и предотвратяване на противообществени прояви и престъпления на пътното платно. С особено внимание се реагира на случаите, в които се извършват рискови маневри или нарушения, свързани с нерегламентирани състезания (гонки) или т.нар "дрифтове“.

Акцентира се и върху контрола над мотористите, за които в областната дирекция периодично постъпват сигнали, свързани със смущение на нощната тишина от силен шум на двигатели, особено след 22 ч.

В тази връзка в петък срещу събота е планирана и проведена поредната специализирана операция с участие на екипи от шестте районни управления в областния град и секторите "Пътна полиция“ и "Специализирани полицейски сили“. Поради възникнала необходимост за прекратяване на гонка между два автомобила, съдействие на колегите си са оказали служители от РУ-Асеновград.

Във времевия интервал от 21 ч. в петък до 2 ч. в събота, на пътя Пловдив – Асеновград са спрени общо 116 автомобила и 24 мотоциклета, проверени са 112 лица. Констатирани са 37 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 9 акта и 28 глоби с фиш.

Сред санкционираните са четирима мотористи – двама неправоспособни, един, неспазил пътната маркировка и друг, който не е представил валидна застраховка "Гражданска отговорност“. Освен тези нарушения са документирани и други, свързани с управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС или технически неизправно, както и неизползване на обезопасителен колан.  

Около 23 ч. в петък се наложила своевременна намеса от служителите на реда, при която е преустановено нерегламентирано състезание между два леки автомобила. Колите са засечени в близост до бензиностанция на пътя Пловдив – Асеновград в момент на подготовка и започване на гонката пред събрали се зрители, след което със скорост над допустимата се отправили към Асеновград.

При последвалата бърза комуникация между екипите е организирано спиране на въпросните автомобили, а водачите им са задържани в РУ-Асеновград за срок до 24 часа. След доклад на случая в Районна прокуратура – Пловдив, срещу двамата мъже е започнато бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК.

Сектор "Пътна полиция“ апелира водачите на моторни превозни средства да проявяват по-голяма дисциплина и отговорност и да не се поддават на емоциите от подобни рискови действия на пътя. Участието в нерегламентирани състезания и движението с висока скорост поставя в риск живота и здравето не само на тези водачи, но и на останалите участници в движението.

Същевременно служителите на реда изказват благодарност към всички граждани, които подават сигнали в полицията при забелязване на подобни закононарушения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: