Полицаи с мощни мотоциклети тръгват из пловдивските улици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
17:23 / 19.03.2012
3410
През май в Пловдив ще заработи специализираното звено "Сигма". Това съобщи старши комисар Тодор Чонов, директор на ОД МВР Пловдив. Това са моторизирани полицаи с мощни мотоциклети, които могат да минават през различни терени - за Пловдив се има предвид Стария град и Тепетата, където се случват т.н. грабежи с изкърпване. Звеното ще може да реагира за минути на всички сигнали, подадени на тел 122. 

В момента то се структурира като щатове и като хора, предстои закупуване на мотоциклети, каза Чонов. Когато има достатъчно явно полицейско присъствие по улиците, престъпността е почти на нула, така че така трябва да си управляваме силите и да си направим графиците, че в тъмната част на денонощието и през деня, когато е необходимо, да имаме достатъчно сили, каза Чонов.

Директорът на полицията апелира към всички водачи на МПС да не сядат зад волана употребили алкохол или други упойващи вещества, а когато возят децата си, да използват специалните столчета и колани и да взимат всички необходими мерки, защото зачестяват произшествията с пострадали деца. Тодор Чонов апелира към всички граждани да имат повече вяра на полицията, тъй като и те са част от обществото и тяхното призвание е да помагат, но затова е нужна и помощта на хората, които трябва да сигнализират.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Д-р Валерия Славова и Веселина Ботева от ГЕРБ-СДС проведоха среща...
Мор в Пловдив: Термометрите удрят 32 градуса
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).