Показаха техниката за електронно таксуване, която ще бъде монтирана в автобусите в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (73)
12:04 / 16.06.2015
22196
Днес бе даден старт на изграждането на системата за управление на градския транспорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В присъствието на кмета Иван Тотев бе монтиран валидатор, чрез който ще се таксуват картите и билетите. От фирмата-изпълнител "Индра" обясниха, че подобни валидатори ще има на всички врати на автобусите.

Автобусите на всички фирми, които обслужват градския транспорт ще бъдат оборудвани с подобни валидатори. А кметът подчерта, че това електронно таксуване ще подобри качеството на услугата градски транспорт.

Градоначалникът припомни, че цената на билета поне до края на годината няма да се променя. А след въвеждането на електронното таксуване дори ще поевтинее, тъй като ще има възможност за времеви билети, тоест с един билет ще могат да се сменят няколко автобуса за час.

Кондукторите от автобусите ще изчезнат, тъй като ще има електронно таксуване. Около 250 от тях ще бъдат преназначени като контрольори в Центъра за градска мобилност.

Изграждането на системата за управление на градския транспорт е по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив", финансиран по Оперативна Програма "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР. 

Символичният старт на дейностите бе даден от градоначалника и представители на Управляващия орган от 11.00 часа на бул."Кукленско шосе" в базата на "Автотранс Чолаков".

Системата за управление на градския транспорт е част от големия транспортен проект и е на обща стойност 19 570 062 лева с включен ДДС. В рамките на договора ще бъдат доставени, монтирани, инсталирани, захранени с енергия и данни, интегрирани, тествани, пуснати в експлоатация и поддържани в рамките на пет години система за електронно таксуване, система за управление на автопарка, система за информация за пътуване, както и системи и оборудване на центъра за управление на автопаркa и комуникационна система за пренос данни.

Общата стойност на проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив" е 44 306 947 лв. 

Основната цел, която си поставя е насърчаване използването на устойчиви начини на транспорт (обществен транспорт и придвижване с велосипед).

Намаляването на замърсяването и вредните емисии, вследствие реализацията на проекта ще има положителен ефект върху цялото население на Община Пловдив. 

Пътниците в обществения транспорт ще използват подобрени услуги, по-качествено обслужване и намалено време за пропътуване на разстоянията. За ползвателите на леки автомобили реализацията на проекта ще осигури по-бързо и безопасно придвижване. 

Ще бъде повишена и сигурността на преминаващите уличната мрежа, като за лицата с увреждания ще бъдат създадени специални условия за улеснен достъп до обществения транспорт.

Велосипедистите ще разполагат с разширена, обновена и новоизградена мрежа от маршрути, улесняваща достъпа им до различни точки на града, която едновременно с това ще им осигурява и по-висока безопасност и удобства.

Проектът трябва да бъде завършен до края на тази година.

Виж коментарите (73)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).