Подхващат клошарите в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
08:40 / 08.09.2017
7212
"Чистота" подема битка с клошарите, чупещи съдовете за смет, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "В обществото се създава впечатление, че тези хора няма какво друго да правят, умират от глад и затова се ровят по кошовете. В много от случаите обаче това не е така, а за да им е по-лесно, дори чупят кошовете", коментира шефът на общинското предприятие Иван Стоянов

"В бобъра има пружина, която трябва да върне капака, но тези капаци почти не се затварят, защото на клошарите им е по-лесно да счупят този капак, за да ровят в съда за смет", поясни той. "Свидетели сме на много случаи, при които се обръщат и съдовете за разделно събиране, за да се вади пластмасата оттам." 

Стоянов бе категоричен, че попадне ли веднъж в контейнера, отпадъкът става общинско имущество и няма право да се вади, а кофите - да се чупят. Затова клошарите ще бъдат глобявани, а боклукът ще им се отнема. 

Както Plovdiv24.bg вече писа, Пловдивският общински съвет трябва да гласува промени в правилника на "Чистота", според които служители на общинското предприятия ще могат да глобяват нарушители на общинските наредби. 

"Инициативата е наша. Аз ежедневно обикалям по улиците, нашите хора са изцяло на терен", разказа шефът на "Чистота" Иван Стоянов. "Особено през почивните дни виждаме натрупани дюшеци, матраци, дивани и какво ли не, натрупани около съдовете за отпадъци. Досега, ако трябваше да се хване нарушител, който изхвърля боклук не по правилата, трябваше да се викнат служители на пловдивския Общински инспекторат. Колегите винаги откликват, но има технологично време, за да пристигнат на място, а ние нямаме право да задържим нарушителя и той си тръгва, без ние да сме направили каквото и д а е било", описа ситуацията към момента Стоянов. 

Сега обаче, след като предложените промени влязат в сила, служители на "Чистота" ще имат право да издават фишове и актове на нарушителите на наредбите. 

Виж коментарите (7)

Още по темата (34):
08.04.2022 Сигнал: Нали беше забранено? Охранителите пак си пасуваха
24.08.2021 След публикация на Plovdiv24.bg: "Общинска полиция" състави 104 акта за
просия
23.08.2021 Пловдивчанин: Защо никой не контролира наглите просяци по Главната?
09.02.2021 Опасни просяци си играят със смъртта по пловдивски кръстовища
03.10.2020 Пловдивчанин разказа за сериозна опасност, случила се пред очите му!
02.07.2019 Внимание! Много голяма измама на Главната в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).