Подават документите за стартиране на проекта за втори градски център

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
13:37 / 17.10.2019
4093
До края на настоящия мандат ще бъдат подадени документите за стартиране на проекта за втори градски център в кв. "Гладно поле", каза пред журналисти кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той уточни, че ще се осигурят около 5 милиона лв. допълнително общинско финансиране за довършване на големите булеварди в зоната. 

Освен това ще се стартира изграждането на социални жилища на ул. "Владая" до магазин "Мосю Бриколаж". Върху терен от 2.5 дка ще се изградят сгради със 70 общински апартамента.

Тотев допълни, че в т.нар. социална зона между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Марица юг" има сериозна концентрация на инвестиции, осигурено е допълнително финансиране, както и външно финансиране, какъвто е случаят с Голямата епископска базилика. Той смята, че този сложен проект е бил изпълнен по най-добрия начин.

Предстои изграждане на велоалея, която ще тръгва от бул. "Княгиня Мария Луиза" и ще минава през еднопосочната "Иван Пеперлиев", "Митрополит Панарет" до пл. "Шахбазян". Байпасът  се прави, за да не минават велосипедистите през тунела. Предстои съгласуване с НИНКН за пропускащата дъжд настилка, като община Пловдив държи на червения цвят. 

Забавянето в изпълнението на тези обекти се дължи според Тотев на факта, че точно когато общината започнала да издава мандата и много от служителите излезли в отпуска заради изборите. 

Единственият обект, който остава необновен в района, е сградата на гимназията по битова техника, чийто директор е кандидат за кмет на район. "Обещавам от името на Стаменов, че в следващия мандат ще се обърне специално внимание на гимназията" - каза Тотев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (101):
11.02.2024 Най-накрая: Осветиха една от най-опасните пешеходни пътеки в Пловдив
16.01.2024 Модернизират забравена от Бога зона в Пловдив, изграждат нова улица
19.10.2023 Дооправиха новоремонтирана улица в Пловдив, МРРБ не хареса изпълнението
12.10.2023 БСП: "Гладно поле" е олицетворение на управлението на Пловдив в последните 12 години
22.01.2023 Сигнал за изключително опасен проблем след ремонт на улица в Пловдив
06.01.2023 Пореден акт на вандализъм в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).