Почина жената, блъсната от автобус в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:00 / 09.03.2023
7956
Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата, вследствие на което е причинена по непредпазливост средна или тежка телесна повреда  - престъпление по чл. 343 ал. 1 буква "Б“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 5 март 2023 г., в гр. Пловдив, на кръстовище на бул. "Шести септември“ и бул. "Руски“, е настъпило пътнотранспортно произшествие на пешеходна пътека, при което автобус от градския транспорт е блъснал 68-годишна жена. Тя е получила тежки наранявания.

Водачът на автобуса е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, като уредите са отчели отрицателни резултати. Той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Пострадалата е била откарана в тежко състояние в болницата, където й е оказана медицинска помощ. На 7 март 2023 г. тя е починала.

По досъдебното производство на Районна прокуратура–Пловдив е назначена съдебномедицинска експертиза с оглед установяване на причината за смъртта на жената. След като бъде изготвено и представено лекарското заключение наблюдаващият прокурор ще прецени квалификацията на престъплението и съответно компетентната прокуратура. Евентуално при повдигане на обвинение спрямо виновно лице ще бъде преценена и адекватна мярка за неотклонение. Действията по разследването са в активна фаза.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
06.03.2023 Задържан е водачът на автобуса, който блъсна жена в Пловдив
05.03.2023 Пловдивските лекари се борят за живота на блъснатата от автобус
жена
05.03.2023 След тежкия инцидент на "Руски" и "6 септември" пуснаха движението на автомобилите
05.03.2023 Автобус блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив, затвориха моста на
Герджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).