Почетният консул на Молдова в Пловдив Веселин Чипев подкрепи Българската общност в ОАЕ

Автор: Оля Ал-Ахмед
Коментари (1)
20:03 / 06.03.2024
2149
На 3 март над 350 българи, живеещи и работещи в Обединените арабски емирства, както и чуждестранни гости, свързани с България, се събраха в “Jumeirah Creekside Hotel" в Дубай, за да отбележат националния ни празник. Те бяха пренесени в честващата 146 години от освобождението си страна благодарение на културната програма, изложбата и коктейла, организирани от посланика ни в Обединените арабски емирства Иван Йорданов и генералният консул в Дубай – Станислав Димитров. 

Български музиканти, певци и артисти, работещи и живеещи в Обединените арабски емирства, направиха празника още по-цветен, безвъзмездно включвайки се в честването. Водещ на културната програма бе Наталия Митева-Петкова.

Клубът за автентичен фолклор "Здравец“ изпълни танца “Моминска севда" под аранжимента и музиката на Стоян Стоянов и хореографията на Виктория Захариева.

"Излел е Дельо хайдутин“, в съпровод на гайда от Христо Христов, прозвуча в изпълнение на народната певица Елена Владова – Нора. 

Велислава Тодорова – виолончело и Виктория Захариева – пиано изпълниха пиесите “Пасторал", “Хумореска" и “Хоро" от Илия Драганов. Захариева изсвири и “Росни ми, росни, Росице" на Стоян Стоянов.

Ива Георгиева – вокал и Сандра Стефанова – пиано разчустваха гостите с емблематичната "Я кажи ми, облаче ле бяло“.

Последва “Светът е за двама" в изпълнение на певеца и музикант Боби Вълчев. Той, заедно с Ива Георгиева – вокали, Стоян Стоянов – клавиши, Марин Бозев – саксофон и Калоян Калчев – барабани, представиха джаз версии на “Една българска роза" и “Моя страна, моя България". По време на цялото събитие на видеостена се прожектираха кадри от изложбата “България от птичи поглед", организирана със съдействието на Културния ни институт в Обединените арабски емирства.

Генерални спонсори на събитието бяха банката Emirates NBD – на шейха на Дубай, националният авиопревозвач “FlyDubai" и хотел “Royal Spa Velingrad" на българския бизнесмен Веселин Чипев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (50):
18.03.2024 Лекар от Пловдив за Лора Крумова: Жалка дебелана с ехидна усмивка! Искам извинение
05.03.2024 Любовта няма възраст: Вълнуващо предложение за брак на Шипка
05.03.2024 "Мила Родино" ехтя и в центъра на Ню Йорк
04.03.2024 Знаете ли кой е създателят на Паметника на свободата, известен като
Шипка?
04.03.2024 Със 110-метрово българско знаме панагюрци почетоха 3 март
04.03.2024 Президентът домакин на прием за 3 март
Още новини от Новини от Пловдив:
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).