По предложение на ГЕРБ отпадна нова такса за служебно паркиране в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:32 / 27.04.2023
2893
По предложение на групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив, отпадна въвеждането на нова такса "служебен абонамент-разширен режим" за паркиране в града. Тя бе предложена от общината като част от обсъжданото на сесията днес приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив.

От трибуната на местния парламент председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предложението си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани.

"В предложението по точката от дневния ред се въвежда нова такса в "Зона за платено паркиране", служебен абонамент – разширен режим.

Предложените промени в таксите за паркиране тип "служебен абонамент" ще лишат огромен брой граждани от паркоместа около жилищата им. Само за още 40 лева или 60 лева допълнително всяка фирма, която към момента е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на точно определени места в града /супер център, синя зона и т.н/, вече ще може да си ги запази за 24 часа благодарение на т. нар. "служебен абонамент в разширен режим". Това означава, че много граждани няма да има къде да паркират след работа.

В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на автомобили по местодомуване и така до голяма степен помагат за справяне с проблемите с паркирането, особено в централната градска част, но не само там", аргументира се Йордан Илиев.

Предложението на ГЕРБ среща подкрепа на 36 общински съветници и така новата такса "служебен абонамент-разширен режим" не бе приета.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).