ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивският университет обявява прием в 143 магистратури
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 20.08.2008Коментари (0)2154
© Plovdiv24.bg
Прием в 143 магистърски програми обяви Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" за новата академична година. Отделно, във Факултета по математика и информатика ще има 4 курса за допълнителна квалификация на учители и кандидат-студенти, а в Педагогическия - 5 специализации по психология и оценка на риска. Подаването на документите ще е от 15 до 30 септември, но кандидатите могат да получат информация в деканатите на деветте факултета или при инспекторите още от началото на септември, съобщиха от "Учебен отдел".

Обучението на студенти за получаване на образователно-квалификационна степен "Магистър" ще се извършва в базите на Университета в Пловдив, както и във филиалите му в Смолян и Кърджали. Семестриалните такси варират от 400 до 800 лева. Най-скъпата такса е за магистратурата по "Медицинска химия", но кандидатите ще я изучават само 2 семестъра. Най-евтината - 250 лева, е за "Английски език и методика" - задочно обучение, но тя ще се завършва за 6 семестъра.

За обявените 143 програми могат да кандидатстват всички завършили висше образование с образователно-квалификационна степен "Бакалавър" или "Магистър", поясниха от "Учебен отдел". Другото условие пред кандидатите е средният им успех от следването и положените държавни изпити да не е по-нисък от "Добър" - 4,00, добавиха оттам.

Разпределението на магистратурите по факултети е направено така, че да отговарят на търсенето на пазара на труда и перспективите за развитие на бизнес средата, подчерта заместник-ректорът по учебната част доц. Запрян Козлуджов. Според него между 85 и 90% от кандидатите да продължат образованието си в по-висока степен, са възпитаници на Пловдивския университет, което говори за качество на полученото висше образование.

В справочника, който ще се появи другата седмица в книжарницата на Ректората, има основна информация за всички магистратури, сред които са и трите нови програми за Педагогическия факултет.

Студентите ще се обучават 3 семестъра задочно в "Ръководство на вокални и инструментални състави", "Вокално изпълнителско изкуство в музикално-сценичните жанрове" и "Музика и медии", съобщи ръководителят на Катедра "Музика" към факултета доц. Таня Бурдева. Според нея завършилите първата магистратура ще получат квалификационна характеристика "диригент", а дипломиралите се във втората ще могат да работят като артист-музиканти в оперети и мюзикъли.

Програмата "Музика и медии" ще подготвя магистри за работа в електронни медии и студиа. Основно това са водещи на музикални предавания, музикални редактори и тонрежисьори. Или за първи път една образователна програма предлага подготовка за три професии едновременно, подчерта доц. Бурдева.

Семестриалните такси за "Ръководство на вокални и инструментални състави" и "Вокално изпълнителско изкуство в музикално-сценичните жанрове" са по 400 лева, а за "Музика и медии" - 500 лева, съобщиха от Педагогическия факултет. Кандидатите за тях трябва да имат бакалавърска степен по музикална специалност, без значение дали са инструменталисти или вокални изпълнители, добавиха оттам.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: