Пловдивски училища във ваканция до четвъртък заради снега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:41 / 08.02.2010
10099
Кметът Славчо Атанасов подписа заповедта, с която от днес за 3 дни във ваканция излизат 3 пловдивски училища - СОУ "Климент Охридски", ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Панайот Волов". Причината е принудителното спиране на парните котли от държавната инспекция за технически наздор, тъй като не били официално регистрирани.

"От трийсет години работят тези котли, от инспекцията можеха да проявят разбиране и да не ги спират точно в най-тежката зимна обстановка. До три дни ще направим необходимото по лицензирането им", увери кметът пред журналисти.

Още 9 училища в Пловдивско са пред ваканция за три дни - до четвъртък, съобщи Антоанета Пакова от регионалния инспекторат по образованието специално за Plovdiv24.bg. 8 от тях са в Първомай и 1 в Садово. Очаква се кметовете на двете общини да вземат официално решение днес. Причината е във влошената пътна обстановка, както и затрудненото отопляване на някои от сградите. Споменатите училища днес са с намалени часове.

Днес много голяма част от учениците са останали по домовете си, научи Plovdiv24.bg. Някои от тях са отказали да излизат в студа, а по-малките родителите им не са ги пуснали. Класните стаи са останали полупразни и заради проблемите с транспорта.


Plovdiv24.bg е медията, която най-добре и навременно ще ви информира за тежката обстановка в града. Очакваме вашите сигнали на редакционния e-mail (novini@plovdiv24.bg)или на страницата за изпращане на новина.


 


Виж коментарите (13)

Още по темата (4):
17.02.2010 В лютата зима масово глобяват директори заради парни котли
10.02.2010 Училище в "Централен" затвори заради нерегистриран котел
05.02.2010 Глобяват общината за неизправен и нерегистриран котел
05.02.2010 Оставят на студено деца в три училища и градина
Още новини от Новини от Пловдив:
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...
Откри се жътвата в Пловдивско. Зърнар: Разходите на декар пшеница...
25 години от най-великия концерт, правен някога в Пловдив и Бълга...
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).