ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски третокласници с уникален международен проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:29 / 23.05.2024Коментари (0)1312
©
Учениците от III "Б“ клас при ОУ "Васил Левски“ Пловдив участват в международния eTwinning проект "World leter day" 3. "Децата – слънца“ си партнират с ученици от Молдова, Хърватия, Турция, Босна и Херцеговина, Словения и Франция в съвместни дейности, посветени на ръкописното писмо.

В този международен проект учениците са единствени представители от България. Подробности за тяхното участие, идеята и дейностите в проекта, споделя тяхната учителка ЦОУД – г-жа Калинка Русалова.

"Всяка година се старая да предложа ново предизвикателство на учениците – ново партньорство с други деца както от страната така и от чужбина. С годините отворихме класната стая за света. Учениците ми намериха свои приятели от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. Така чрез интересни дейности, те опознават училищния живот, история и културата на другите; учат се на общочовешки ценности и добродетели.

Направихме го и през тази учебна година, реализирахме разнообразни и забавни дейности чрез международния eTwinning проект "World leter day" 3. С този проект искаме да напомним на учениците да не забравят времето, когато писахме ръкописни писма, поставяхме ги в плик и ги пускахме в пощенската кутия. После с нетърпение чакахме пощальона да дойде и ни донесе дългоочаквания отговор.

Има някаква магия в писането на ръкописно писмо. Можеш да усетиш енергията и емоциите на човека, който го изпраща. В такива дейности забелязах, че когато изпращат ръкописни писма до свои чуждестранни приятели, учениците се стараят повече. Така освен, че упражняват краснописа си, те се мотивират да подобрят и знанията си по английски език. Една от дейностите беше включването на интерактивна игра, с която учениците провериха знанията си и така отново припомнихме правилата за красиво и добре оформено ръкописно писмо. "Децата – слънца“ се справиха с лекота и с това предизвикателство, нищо че играта беше на английски език. Получиха максимален брой точки.

Учениците имаха за задача да нарисуват и изберат лого на проекта. Щастлива съм да споделя, че логото на международния eTwinning проект World leter day" 3 - рисунката, събрала най - много гласове, е на ученичка от нашето училище!

Авторът на успешната творба е Никол Димова, която събра 265 гласа. Учениците се включиха още в поредица от интересни проекти дейности – научиха за историята на ръкописното писмо, създаваха проекти за пощенски марки, писаха благодарствени писма до своите близки, а по повод честване годишнината от обесването на Васил Левски, написаха послания до Апостола. Безспорно най – забавна, се оказа дейността с писането и получаването на писма от далечните ни партньори. Радвам се, че заедно с партньорите предизвикваме тези приятни емоции у децата и успяваме да запазим приятелски чувства между всички тях!

В годините сме участвали в над 40 международни eTwinning проекта с такава дейност. Изпращали сме и сме получавали писма от много партньори, но този път беше различно и още по- вълнуващо. За да могат децата да се опознаят по - добре и да научат по нещо за другите, направихме размяната на писма само с един партньор. Така нашите "Деца-слънца" се сприятелиха с ученици от Босна и Херцеговина. Разказахме на другите за нашата страна, красивия ни град, училището.

С учителката от Босна и Херцеговина - Кристина се постарахме да запознаем учениците поименно и да създадем топла връзка между децата. Те споделяха любимите си игри, хобита, мечти. Децата нарисува и послания за мир, доброта, надежда да продължим сътрудничеството и занапред с международните приятели.

Партньорите ни върнаха жеста и така научихме и по нещичко за тях. Днес получихме дългоочаквания поздрав на учениците от Босна и Херцеговина. Разбрахме, че в техния клас има две сестри, деца, които обичат футбол, обичат да играят с приятели, да четат.

Използвам възможността да благодаря на всички партньори за доброто сътрудничество. Освен участници в проекта ние станахме и приятели. Благодаря на ръководството на ОУ "Васил Левски" Пловдив, на всички колеги и родители, които подкрепиха този проект и не на последно място - благодаря на третокласниците за вложеното старание, креативни идеи, желание за сътрудничество с други деца от чужбина и всички споделени позитивни емоции!"

Проектът е към своя край и след финализирането му, предстои експертна оценка от Националното звено за координация. Национален знак за качество се присъжда на учителите за тяхната индивидуална работа и за работата на техните ученици по даден проект, въз основа на обща европейска рамка за оценка. Нашата медия не веднъж е отразявала отличието на пловдивските ученици и г-жа Русалова с Национален знак за качество. Пожелаваме им и този път труда им да бъде увенчан с успех!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Европейско първенство по футбол 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: