ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски стартиращи компании с възможност да получат безвъзмездно финансиране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 18.06.2020Коментари (0)1845
©
Национално състезание за стартиращи компании ще даде шанс на иновативните проекти да бъдат финансирани в първия етап от развитието си. Фондът за дялови инвестиции Innovation Capital стартира своята дългоочаквана акселераторска програма – XLRadar, която ще подпомага стартъпи. Предприемачи от цялата страна могат да кандидатстват и да получат шанса да представят своите проекти пред екипа на Фонда и да спечелят инвестиция от 25,000 евро, съобщават от Innovation Capital (Иновейшън Кепитъл).

Състезанието ще се проведе в 5 града и започна от София днес, 18 юни. В следващите няколко дни съревнованието на идеи, екипи и перспективни бизнеспланове на стартиращите компании ще се проведе и в Пловдив (23 юни), Бургас (26 юни), Варна (27 юни) и Велико Търново (29 юни).

По време на събитията експертите на Innovation Capital ще представят условията за финансиране на компаниите, а кандидатите ще получат обратна връзка за бизнес плановете си. Най-добрите проекти ще бъдат поканени на предприемачески лагери, на които екипът на Фонда, ментори и експерти ще помагат на стартъпите да усъвършенстват своите бизнес модели. Всеки от тези лагери ще завърши с демо ден с презентации на отличилите се екипи, както и на петте победители от състезанието по градове, които ще бъдат допуснати директно до тази фаза. Наградите на демо дните ще включват директна инвестиция от 25,000 евро, покана за участие в програмата XLRadar и редица други възможности за финансиране.

XLRadar e интензивна практическа тримесечна програма, която тества способността на компаниите да се утвърдят като устойчив бизнес. Екипът на Innovation Capital ще следи напредъка на всяка компания и ще предлага наставничество, съвет и други услуги, свързани с предизвикателството на прохождащия бизнес и неговото превръщане в устойчива компания.

Националното състезание за стартиращи компании на Innovation Capital в дати:

София – 18 юни

Пловдив – 23 юни

Бургас – 26 юни

Варна – 27 юни

Велико Търново – 29 юни

Предприемачески лагери:

Бургас – 3-5 юли

София – 13-17 юли

Кой може да кандидатства?

Всеки с валидиран мащабируем бизнес проект, независимо от сектора.

Къде може да се кандидатства?

На следната апликационна форма https://iabulgaria.typeform.com/to/BSNeBB 

Къде мога да прочета повече?

Информация за акселератоската програма и съпътстващите я събития можете да откриете на сайта на фонда Innovation Capital https://www.innovationcapital.bg/accelerator 

За Innovation Capital

"Иновейшън Кепитъл" АД e фонд за рисков капитал в размер на 15,6 милиона евро с мандат да осигурява достъп до дялово и квази-дялово финансиране на стартиращи компании за над 200 компании. Избран е като фонд мениджър от Фонд на фондовете да управлява ресурс от 14 млн. евро по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" и допълнителен частен капитал от 1.6 млн. евро.

Визията на компанията е съсредоточена върху ключови високоприоритетни сектори в местната икономика с висок потенциал за иновации и подкрепата на тяхната трансформация чрез професионално управление на иновациите във високопотенциални start-up и scale-up бизнеси. Разрастването на тези компании и установяването на вертикална или хоризонтална интеграция с утвърдени международни партньори и лидери в иновациите е крайната цел, която Фондът си поставя. Фондът за ускоряване и начално финансиране е насочен към повишаване на конкурентоспособността, подкрепа на иновационните дейности, благоприятна за иновации бизнес среда и подобряване достъпа на малки и средни предприятия до финансиране.

"Иновейшън Кепитъл" АД е упавляващото дружество на фонда Иновейшън Акселерейтър България Фонд КДА, който е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от "Иновейшън Кепитъл" АД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че неговото съдържание отразява официалното становище на Европейския съюз, "ФМФИБ" ЕАД и "Иновейшън Акселерейтър България Фонд" КДА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: