Пловдивски хирурзи спасиха 2 абитуриентки, останали без скалпове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:06 / 24.01.2017
33472
Неврохирурзи от Пловдив спасиха живота на две 18-годишни момичета. Травмите, които получили абитуриентките, били много сериозни. Скалповете и на двете буквално били смъкнати от жестокия удар, съобщават от пловдивската болница "Св. Георги". 
 
Девойките били на задната седалка на автомобил, шофьорът на който не успял да вземе завой и катастрофирал. Той и неговата спътничка на предните седалки били с колани и при пътнотранспортното произшествие оцелели без сериозни травми, пише вестник "Доктор". Двете момичета отзад обаче нямали колани и при преобръщането на колата, излетели навън.

Момичетата били приети в дните покрай Нова година в Клиниката по неврохирургия в Пловдив, където им направили животоспасяващи операции. Едната пациентка пострадала по-тежко. Тя имала гръбначна травма и смъкнат частично скалп. Заради счупения гръбначен стълб в момента абитуриентката е парализирана, но медиците се надяват тя да успее да се раздвижи и възстанови, тъй като й била направена гръбначна стабилизация, а е и млад организъм.

Втората абитуриентка пострадала по-леко от приятелката си, но въпреки това и нейните травми били ужасяващи. Цялата й глава била буквално одрана при тежката катастрофа. Скалпът й бил смъкнат до такава степен, че едното й ухо се държало само на част от кожата. Медиците успели да пришият ухото и целия й скалп, а след като пациентката се възстановила, била изписана.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).