Пловдивски адвокат: Такова беше образованието ни навремето!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
16:43 / 06.12.2023
22278
"По волята на баща ми, Светла му памет, беше строителен инженер, попаднах навремето в Пловдивския строителен техникум. Много трудно се завършваше, тежки специални предмети, в трети курс помня, че правихме по шест класни работи на срок - български език, математика, строителна механика, дескриптивна геометрия и геодезия. Правило беше по десетина души да останат да повтарят годината и аз бях на косъм от този провал.

От обучението ми там ми останаха високите диоптри очила и нервен стомах за цял живот, но не за това е думата, а за функционалната грамотност, за която тези дни много се говори. Общообразователни предмети учехме първите две години, като въобще бяха изключени биология, география, музика и други хуманитарни науки. В трети курс учехме само български език и математика, а в четвърти само и изключително специални предмети.

За такива като мен, които не се чувстваха на мястото си, беше цял подвиг да продължим обучението си и да влезем студенти по дисциплини, които въобще не сме учили или са били засегнати съвсем слабо, за останалите, които отидоха да следват за строителни инженери, завършването на този техникум беше голямо предимство. Та интересно ми е в онези години, ако ни бяха подложили и нас на този тест PISA, колко ли бихме го издържали", написа във Фейсбук пловдивският адвокат Стефан Левашки.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).