Пловдивчанка със смущаващо преживяване в автобус: Щеше да е смешно ако не беше жалко!

Автор: Силвия Станева
Коментари (5)
20:56 / 28.05.2020
31660
Според заповедта на министъра на здравеопазването маските в градския транспорт са задължителни, тъй като автобусите се определят като обществено място и предполагат струпване на много хора в малко пространство. Освен за пътниците предпазните средства са задължителни и за шофьорите. Не така обаче се получава на практика, съдейки по димите на читателка на Plovdiv24.bg, която ни писа, за да сподели неприятните си впечатления след пътуване в автобус. Вижте разказа й:

"Здравейте! Пиша ви, за да изкажа възмущението си от това, на което станах свидетел днес в градския транспорт  в Пловдив. Станах свидетел на  абсолютно неуместно поведение на шофьор, което се изразяваше в тотално неспазване на основни хигиенни норми. Както се казва "Щеше да е смешно, ако не беше толкова жалко".

Качвам се днес,28 май в автобус по линия 15, в който пътуваха не повече от пет човека. Още с качването ми направи впечатление, че шофьорът, за разлика от всички пътници, не носеше предпазна маска, което е задължително. На вратите на автобуса бяха залепени листове, на които пише "Билети при шофьора".

Купих си билетче и си седнах на мястото. Съвсем скоро шумни гърлени звуци, последвани от още по-шумно изкашляне привлякоха вниманието ми към шофьора. За съжаление видях как той се изхрачва през отворения страничен прозорец. През по-голямата част от моето пътуване шофьорът периодично се изкашляше шумно, след което се изхрачваше през прозорчето. Кашлицата му беше доста шумна и направо кънтеше в автобуса. Без да съм медицинско лице мога да разпозная, че това не беше сухата кашлица, която се проявява като симптом на COVID-19, а е т.нар. "тютюнджийска кашлица".

От кашлицата в един момент явно му се просълзиха очите на човека и му текна носа, при което той избърса с ръка секрета от носа си. Предварително се извинявам за цветущия разказ, но какво мислите, че направи той? Размаза го по волана и по повърхностите около шофьорската седалка. Със същите тези ръце, с които си беше бърсал носа, той после късаше билетчета и ги даваше на хората, вземаше пари от тях и им връщаше ресто.

В случая мога да кажа само едно: Без коментар."

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg , на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини.

Виж коментарите (5)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).