ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка с шокиращ разказ: Кремираха баща ми заради Covid-19, на следващия ден обявиха, че тестът му е отрицателен!
Автор: Диана Бикова 09:18 / 29.08.2020Коментари (24)20463
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, за да разкаже през какво е преминала заради противоречиви тест за Covid-19. Публикуваме историята без редакторска намеса:

"Имам проблем, който не знам как да разреша и сметнах, че е най-редно да се консултирам с вас. На 31 юли се свързах с ваш колега, защото отказаха да приемат татко в "Св. Пантелеймон". Държаха го 3-4 часа с отрицателен PCR тест, отрицателен бърз тест, рентгенова снимка в спешното на Пещерско шосе и казаха, че няма да го приемат, защото нямат места и казаха, че са говорили със "Св. Пантелеймон" да го приемат там. Там също ни държаха още 2 часа преди да го приемат, свързах се с ваш колега и той помогна да приемат татко.

Оттам започва ходенето по мъките. На шестия ден след престоя в болницата на баща ми му се прави втори PCR тест, който ми обявиха чак към 7-7.30 часа вечерта, че е положителен. Преди това майка ми се обади и каза, че някой от РЗИ й е звънял и аз още в 15 часа помолих лекарката д-р Балян да провери какъв е теста. Вечерта казаха, че тестът е положителен и в 22.30 ч. баща ми го транспортираха в "Св. Ана", а мен ме изпратиха по живо по здраво да се прибирам незнайно с какво и как, оставиха ме пред болницата. 

По епикризата на д-р Балян и по състоянието, в което беше баща ми, защото аз бях с него през тия 6 дни в болницата, той беше в добро състояние, нямаше температура повече, защото го приеха с двустранна пневмония и с температура. За тези шест дни температурата спадна, нямаше кашлица, започна да се храни нормално, даже и да капризничи какво иска и не иска. Изпратиха го в общо добро състояние в "Св. Ана". След линейката отидох с такси дотам и му оставих нещата. 

На мен ми наложиха 14 дни карантина, защото съм била контактна с него. Само че на 12 август го изписват от "Св. Ана" и го пращат в Инфекциозна болница интубиран, в много лошо състояние. В 4 без 15 са го транспортирали, в 5 часа е починал, в 9 часа ми се обадиха. На следващия ден обаче от "Св. Ана" се обаждат и казват, че тяхния тест за Covid-19 е бил отрицателен. Има нещо нередно, как така за пет дни 84-годишен човек се излекува от ковид с една кама́ра придружаващи заболявания?

В документацията, която ни издадоха от "Св. Георги" - Инфекциозна клиника, пише, че е с Covid-19. Вследствие на това ние бяхме в карантина и не можем да си позволим погребение навреме и семейството взехме решение да го кремираме, за да го погребем след като е свършила карантината. Решението, което взехме, беше когато още не знаехме, че има отрицателен резултат. Още на другия ден са го кремирали, макар да знам, че доста време се чака и ги държат в камери. Обадихме се в агенцията да не го кремират, че теста е отрицателен, но те казаха: "Ами ние вече го кремирахме". 

Аз си направих тест, за да мога да отида на работа, след като съм отсъствала дълго време и има заболял в семейството. Този тест се оказа положителен. Преди това, на 27 юли, по повод на това, че трябваше да тръгна на санаториум в Несебър, си правих ELIZA тест, който показа, че имам среща с този вирус, имам образувани антитела, но тестът ми е отрицателен, не съм носител на заболяването. Сега втори път съм в карантина като болна. Съответно, майка ми един път беше в карантина, защото е контактна с баща ми, сега пак е в карантина, защото е контактна с мен и аз се грижа за нея. Сестра ми остана по-настрани, за да не се смесваме.

За мен има нещо, което не е наред. Седим в къщи вече цял месец, никой не може да ми даде някакво реално обяснение. Изпратих сестра ми да търси теста от пробата във Втора градска, д-р Балян каза, че не знае в коя лаборатория е направен. Как може болницата да не знае с коя лаборатория работи?! 

Обадих се в РЗИ и оттам ми казаха, че пробите и от "Св. Пантелеймон", и от "Св. Ана" са пратени в "Каспела".  И положителната, и отрицателната проба са правени там. Сестра ми отиде в "Каспела", един час я мотали и накрая й казали, че между 4 и 14 август на такова лице не са носени проби за изследване за PCR тестове. Казали й да изчака главната лаборантка, която единствена имала достъп до системата, а тя пък й казала да отиде да си търси изследванията в "Св. Пантелеймон" и в "Св. Ана", защото от лабораторията неможели да дадат никаква информация и резултатите от тези тестове на хартиен носител. 

Майка ми също има един отрицателен PCR тест. Тя е на 84 години, аз трябва да се грижа за нея, знаете ли какво ми коства това? Първо да сме в отделни стаи, второ - тя е трудноподвижна и за всяко ядене, ходене до тоалетна се слагат маски, пръска се навсякъде, всичко се маже, защото, не дай си Боже, да съм болна и да разболея и нея, става още по-страшно. Загубих баща ми, не искам да загубя и майка ми! 

Много съм притеснена и изнервена и търся някой да ми даде някакъв реален отговор на всички въпроси, които зададох! Всеки вдига раменете и казва: "Ми не знам, не съм запознат със случая". В крайна сметка кой е запознат със случая и какво трябва да направя?!"

Името на жената се пази в редакцията ни. Очакваме официалните институции да вземат отношение по казуса!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Въртят сучат и все около ковид ги усукват,и като се окаже,че нямат почват хъкъта-мъката да се чудят как да излезнат от положение,защото те си взимат парите,а на обикновените хора им остава само насадения страх,примирение и един куп главоболия,никой не го интересува,всеки подава топката на другият и все се въртим в един омагьосан кръг рџ?Ў
0
 
 
Печалбари, да си вземат те парите, пък хората кучета ги яли, в кремирани без да има причина!!!
0
 
 
Толкова е леш всичко, че вече нямам думи...
0
 
 
Всички са толкова безотговорни,нехаят за хората,това отношение е на всякъде ,и става все по зле ,на къде върви този свят.
+1
 
 
Погледнете какво доходи декларират ония гадове от щаба..Където са се клели в Хипократа....И за какви вируси и насекоми помислете си става въпрос...Пълна простотия и глупости..
+1
 
 
Преди няколко дни обявиха заплатите на шефчетата на болници.Ами то едни цифри 40 000 50 000 и нагоре и направо започваш да си мислиш че живееш в Щатите.
+1
 
 
Към авторката: Съжалявам за загубата Ви, но...ИНФОРМИРАЙТЕ се! Аман значи.Специално за тестовете няколко думи. Тестът се взима от гърлото, там вирусът се намира в НАЧАЛОТО и затова първата седмица е сравнително лека като протичане. После (евентуално) слиза в дробовете и често вирусът намалява като товар в гърлото. Нормално е, след като човекът е с плевмония, в напреднал стадий на болетта, да има възможност за отрицателен тест от гърлото. Това НЕ го прави НЕБОЛЕН. Да не говорим, че тестът се взима локално и може просто да е НЕДОБРЕ направен или да е улучено място с НЕДОСТАТЪЧЕН вирусен товар.А, че в БГ по-добре да не стигаш до болница и че "лекарите" в БГ са ужасно арогантни и често некадърни е ясно, така че се ПАЗЕТЕ себе си и другите, за да не стигаме до там да ни "лекуват" в тези морги.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: