Пловдивчанка опита да продаде автомобил на покойния си съпруг, получи задължения от 9000 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:00 / 17.02.2024
57406
Омбудсманът на Пловдив - инж. Борислав Стаматов представи своя Отчет на дейността си като Обществен посредник на територията на община Пловдив през изминалата 2023 година. Ето едни от най-интересните казуси, постъпили в институцията:

Гражданка се е опитала да продаде автомобил, собственост на съпруга й, който е вече починал, но сделката не е осъществена, поради това, че съпругът е имал задължения към ЕВН Топлофикация.

Ставаше дума за влезнали в сила пет изпълнителни дела за периода от 2012 г. до 2016 г. и задължение към момента около 9 000 лв. Гражданката твърдеше, че не е знаела за тези дела, а към днешна дата не ползва парно и плаща само такса сградна инсталация.

При подобни случаи, тъй като гражданката отдавна се е конституирала като наследник на съпруга си, не би могло нищо друго да се направи освен да се търсят пороци в издадените изпълнителни листове, което обаче няма как да спре изпълнението им, докато няма някакъв конкретен резултат от съда.

Ако не се открият такива пороци за потърпевшия остава вариантът да договори някакъв вид разсрочено плащане на задължението, което зависи от волята и желанието на кредитора.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).