Пловдивчанка описа неволите си в градския транспорт, зададе интересни въпроси

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
14:15 / 21.06.2018
15176
Пловдивчанка потърси Plovdiv24.bg, за да опише неволите си в автобус номер 7 от масовия градски транспорт: "Здравейте, драга редакция! Лятото за пловдивчани отдавна е факт, но днес навлиза и официално - да ни е честито! За съжаление, благодарение на градския ни транспорт, то за пореден път ще е кошмарно и екстремно изживяване. Това е и причината да се обърна към Вас като популярна и уважавана медия, която винаги се стреми да зададе правилните въпроси към отговорните институции тогава, когато получава сигнали за нередности.

Конкретно искам да споделя преживяването си от вчерашния ден, 20-и юни, 2018 година, в автобус на "Хеброс бус" по линия номер 7. При официална 32-градусова жега по пладне в посочения на снимката ми иначе доста модерен и чистичък автобус, климатик нямаше. Отворените прозорци не спомагаха да се усети прохлада и резонно попитах шофьора няма ли да го пусне. Получих обяснение, което ме наведе на още въпроси.

Явно човекът се беше изнервил предварително, та моето запитване му дойде в повече, и на висок и ядосан тон ме заля с поток от думи, който ще конспектирам:  "И на мен ми е топло, така ще ми е цял ден - питате ли ме? Ето коя е фирмата - превозвач (посочи логото й), питайте там, аз съм завършил училище преди 50 години и не съм в момента на изпит. Акумулаторът от сутринта не работи и няма как да пусна климатика - ще гръмне (не разбрах кой от двата, но перспективата не беше розова)".

В този момент искрено съжалих положението, в което беше поставен, както и че допълнително съм го изнервила - все пак не е редно да се говори с водача по време на път, камо ли да влизам в пререкания. Седнах на седалката и се огледах - до мен възрастна жена инвалид с две патерици пътуваше с наведена глава - представях си и на нея какво й е. На следващата спирка се качи господин, който зададе същия въпрос и на кондукторката, която с половин уста промълви, че има повреда и е рисковано да се пусне климатикът. Възвирам отвсякъде и неминуемо си задавам въпросите:

1. Ако на хора на средна възраст жегата не им понася, как ли се чувстват възрастни хора - като цяло те са с проблемно кръвно, да не говорим и трудноподвижни

2. Кога и длъжни ли са оборудваните с климатик модерни автобуси да го пускат или само изпълняват клаузи по договори на хартия, а на практика - не?

3. Ако един автобус в подобна жега излезе с повреда, която вече е констатирана - това редно ли е, все пак вози хора, а не стерилизирани буркани?

4. Не на последно място - при положение, че на водача, който беше и на години, нервите и жегата му дойдат в повече и "прегори", дали няма да се стигне до инцидент? 

Под инцидент визирам два вида - да му прилошее и забие някъде автобуса или подобна от предишния ден случка на бул. "Никола Вапцаров", където един кондуктор, след скандал за неработещ климатик, е закаран с травми в Спешното. Да, освен заглавията, е добре да се четат и коментарите - от там и разбрах - очевидец на случката обясни причините за спречкването.

Малко дълго стана изложението ми, но се стремях правилно и добре да обрисувам ситуацията. Едва ли "Хеброс бус" ще се трогнат за пореден път от оплакване на недоволен клиент, но задължително ще трябва да си плащам, ако желая да ползвам градски транспорт, нали?!

 П.П. Снимката е направена на 20-и юни в 13.02 часа, вдясно на нея се вижда и жената инвалид, която не можеше да слезе без чужда помощ. Същият автобус си продължи така цял ден, към 19.30 го видях отново на спирката, но този път реших да го пропусна. Отново с отворени прозорци и неработещ климатик. 

Виж коментарите (4)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).