Пловдивчанка изригна: Залепиха ми фиш за неправилно паркиране, пречещ на видимостта! Ако стане катастрофа?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (146)
14:56 / 24.04.2014
52927
Здравейте, Plovdiv24.bg. Пиша ви с молба да публикувате какво ни се случи днес в 13.00 на улица "Радецки" в Пловдив. Поради липса на каквито и да било празни места за паркиране се наложи да оставим колата на забранено място - в кръстовище, както е описал полицаят, и да заведем 2-месечното ни бебе до съседната болница. 

За време не повече от 15 минути на страничното стъкло на шофьорското място е залепен фиш за глоба с размери близо 20/30 см. Въпросният фиш тотално пречи на видимостта на водача, което е предпоставка за ПТП. 

Тъй като никъде уважаемият господин полицай не е оставил контакт за връзка, към кого би трябвало да се обърна, за да подам оплакване за начина и мястото, където е поставен фишът? Аз не оспорвам самата глоба, а начина, по който ми е наложена. 

Фиш трябва да бъде издаден на физическо лице, а не на автомобил. В закона, разбира се, има и вратичка - чл. 168. т. 3, в която се казва, че фишът може да е залепен и без водачът да е там, като е важно да е на място, където не може да се повреди или изчезне. 

Аз бих искала да попитам защо в този закон не е упоменато и къде имат право да го поставят и имат ли право да затруднят видимостта на водача? 

Така на автомобила ми са причинени имуществени щети от лепилото, което остана след трудното сваляне и карането с тези остатъци е невъзможно поради затруднената видимост.

Изпращам снимков материал за какво точно става въпрос с молбата най-накрая да се спре този произвол, който си позволяват. В закона ясно е упоменато къде трябва да стоят винетките и стикерите за "Гражданска отговорност", за да не пречат по никакъв начин на водача, а залепянето на такова място е нередно и бих искала да се даде обяснение къде в закона е написано и кой го позволява. 

Моля ви да публикувате писмото ми без редакторска намеса и с приложения снимков материал. От своя страна аз също няма да оставя така нещата и ще си търся правата.

Виж коментарите (146)

Още по темата (2374):
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
13.04.2024 Този шофьор обича да получава фишове: Ще му трябват две заплати
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).