Пловдивчанка: Стига, искам да живея!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
23:28 / 15.07.2023
18331
В рамките на 4 дни момиче и възрастен мъж станаха жертви на пътни инциденти, докато пресичаха на пешеходни пътеки в Пловдив. Едната жертва е 13-годишната Габриела, което загуби живота си, след като шофьорка с 1-годишен стаж я помете на пешеходната пътека, която пресичала заедно с майка си. 

Габи едва погребана, войната по пътищата взе втора жертва - тази вечер (15 юли - бел. ред.) - 83 възрастен мъж бе пометен от 19-годишен шофьор отново на пешеходна пътека на бул "Христо Ботев" между факултета по Дентална медицина и Централна гара.

Във връзка с първата катастрофа пловдивчани излязоха на мирен протест, за да искат безопасни улици за себе си, децата си и своите родители. След втория тежък инцидент обаче пловдивчани започнаха повече да надигат глава и да изразяват недоволство в социалните мрежи. Ето едно мнение, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Хора, какво ви струва да бъдете разумни? Нима е толкова сложно да бъдете внимателни към живота, вашия и чуждия? Новини за отнети животи валят постоянно и някои си отдъхват, защото днес им се е разминало, ами утре?

Ами ако утре сте вие? Ако е родител, баба, дядо, детето ви? Ако утре някой като вас спи на волана, или пие преди да се качи и отнеме само секунда на нещастието да се случи? Наистина ли е толкова трудно да бъдем разумни?

Шофьори, пешеходци, колоездачи, мотористи, ако ще динозавър да яздите - длъжни сте да пазите първо себе си, после другите. Не сте сами на пътя, разберете колко отговорно е да съхраним заедно живота, защото втори може да ви се даде, може и да не ви се даде - кой в каквото вярва.

Аз искам да вярвам, че когато утре изляза на улицата, ще се върна невредима вкъщи. Искам да вярвам, че всеки от вас ще се върне невредим вкъщи. Все някой чака вас, все някой чака другия.

Ако живеете сами, все нещо ви чака - домашен любимец или пък мечти. Наистина ли е толкова трудно да спрем войната на пътя? Толкова ли е трудно да й кажем "Стига, искам да живея!"?

Виж коментарите (12)

Още по темата (4):
16.07.2023 Повдигат обвинение на 19-годишния шофьор, който блъсна и уби мъж на пешеходна пътека в Пловдив
15.07.2023 Полицията с последни подробности за тежкия инцидент със загинал в Пловдив
15.07.2023 Дойде черна вест: На Централна гара е станало най-лошото
15.07.2023 Тежко ПТП на Централна гара, човек лежи на пътя
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).