Пловдивчанка: Има ли органи, които упражняват контрол в "Синя зона"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
15:07 / 13.05.2015
6176
Постоянни нарушения в "синя зона" в центъра на Пловдив - така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до сайта. Публикуваме го без редакторска намеса:

Да живееш в центъра на града означава да не можеш да паркираш собствения си автомобил пред собствения си дом, въпреки че имаш платен годишен пропуск за "синя" зона. 

Примирила съм се с това, че едва ли ще си намеря място пред къщата, но поне улицата е дълга и все някъде, някак си, в повечето случаи, успявам да намеря местенце (обикновено в началото на ул. "Тодор Каблешков", над Лятното кино, въпреки че живея в края й на ул. "Гладстон"). 

Това обаче, с което не мога да се примиря, са всекидневните нарушения на това да се паркира в "забранената" лява част на улицата в "синята зона" пред дома ми. 

Не стига, че нито един от тези, които са паркирали вляво, няма талон за зоната (както и не би следвало да има), но освен това нямат нито глоба, нито скоба, нито идва "паякът" да ги вдигне. На 20 метра от улицата е "кабинката" на "Общинска охрана".

Както се вижда на снимката, улицата е "глуха" (без изход) и се използва абсолютно цялата - ляво, дясно и средата, а "синята зона" е само за дясната част.

Ежедневие е колите отпред да не могат да излязат от улицата заради неправилно паркиралите вдясно и в центъра. Има ли органи, които следят за такива неща и ако има - защо не си вършат работата? 

Още повече, това не е краен квартал, където нещата могат да минат "метър", а е центърът на Пловдив, където не би трябвало да се допускат такива "далаверки". 

Снимката е от 11 май, към 16 часа., когато имаше представител на "синя зона".


Виж коментарите (11)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).