Пловдивчанин за неправилното си спиране: Ходих на проститутка, затова паркирах така

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:38 / 13.11.2023
26085
Ядосан шофьор, който паркира буса си в нарушение, се обади в редакцията на Plovdiv24.bg, за да обясни своята гледна точка, след публикуван от нас материал. В разговора той обясни, че е паркирал така и запречва целия тротоар, защото товарният автомобил е прекалено дълъг и че в единия случай ще пречи на пешеходците, а в другия задницата на автомобила ще излиза на пътното платно и ще пречи на движението.

В отговор на наш въпрос - винаги ли паркира така, че да пречи на другите участници от движението и че трябва да съобразява паркоместата с габаритите на колата, мъжът се изнерви, обръщайки се към дежурния редактор - "Какво ви казах, професорке?". Сигнала за въпросното паркиране, което възпрепятства хората, получихме на редакционната си поща от друг наш читател, възмутен, че не може да мине спокойно.

Ето и подробности от разговора:

– Как е възможно бус, дълъг 5,50 метра, да се паркира на място "синя зона", което е обозначено от Община Пловдив, без да преча на движението и пешеходците

На доуточняващ въпрос, че е предпочел да пречи на пешеходците, а не на движението той отвърна: "Какво Ви казах, професорке, предпочетох да не преча на движението, а на пешеходците. От другата страна има велоалея, има и плочки покрай река Марица, могат да минат и през реката, ако искат.

Предпочетох да не преча на натоварения трафик, защото в противен случай трябва да спра на пътя.

И още: "Накарайте заводът на "Мерцедес" да не произвежда дългата база или общината да спрат да пропускат автомобили по-големи, отколкото е паркомястото. А според Вас къде мога да паркирам", обърна се шофьорът към нас. 

Предположихме, че все има места в града, където може да се паркират МПС -та с подобни габарити, без да пречат. При наш уточняващ казуса въпрос защо точно там е трябвало да паркира и било ли е наложително, въпреки че знае, че няма достатъчно място, шофьорът заяви:

- Бях на проститутка и беше наблизо и нямаше къде да паркирам. Каква ми е работата там, ходеше ми се до тоалетна и имаше най-близката тоалетна. Какви са тия неща, които ме питате? Има обособени паркоместа, има ли значение с каква цел е престоят ми?

– Не можахте ли да намерите достатъчно голямо паркомясто, така че да не пречите?

– Мислите ли, че ако бях намерил, щях да се пльосна така?

– И това е оправданието Ви, така паркирате навсякъде в града?

– Не се оправдавам в никакъв случай, обяснявам Ви, че някой идиот, като е снимал..

– Явно сте му попречил да мине, кажете как да мине майка с детска количка?

– Стига с тия майки.

– Защо да стигам, градът е пълен с тях, от къде да минат?

– Ако майка Ви падне по стълбите и се нарани, линейката от къде ще мине, ако паркирам на улицата и преча на движението? Добре е като приемате снимки, освен предницата да се види и задницата на колата. Задната броня на въпросния микробус е прибрана, за да не пречи на движението и въобще не ме интересуват другите гледни точки. Снимката е направена така, че да злепостави въпросната фирма.

Проблемът с паркоместата в Пловдив се задълбочава все повече особено покрай непрекъснато увеличаващият се брой автомобили, явно е и че за въпросните бусове няма да има достатъчно големи паркоместа, особено на тротоар, паркингите в града са кът, а буферни такива въобще няма. И бизнесът, и гражданите се задъхват и може би специалистите от Община Пловдив трябва помислят и да отговорят по-адекватно на нуждите на хората, за да не ставаме свидетели и друг път на подобни казуси, при които и шофьорът има основание и пешеходците също - едните и другите са в безизходица.

Виж коментарите (3)

Още по темата (2384):
12.05.2024 Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
10.05.2024 Кое го прави по-голям от останалите?
05.05.2024 Пловдивчанин: Някой си затваря очите!
05.05.2024 Сигнал за нарушение в пловдивски мол
05.05.2024 На "баровци" им се свидят по 2 лева, влече ги безплатното
04.05.2024 Пловдивчанин: Правопропорционална зависимост между наглостта и големината на колата
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).