Пловдивчанин за Hills of Rock: Всичко беше 6, само музиката да не бе до 6

Автор: Васил Динев
Коментари (21)
08:39 / 25.07.2018
15778
Читател се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да искаже мнението си относно провелия се рок фестивал в Пловдив и много коментари за него по социални мрежи и не само. Ето какво написа той:

Първо искам да започна с това, че много се радвам за уникалните групи, които бяха на този фестивал. За съжаление аз исках да отида, да си платя билета и да ги гледам и слушам на място. Уви, нямаше как да стане, защото живея в района, а съм с малко дете. Затова ми се наложи да се изнесем от града за дните на концертите, защото предварително се запознах с програмата и видях, че музиката ще е до 6:00 ч. сутринта. От съседи разбрах, които дори са с изложение в другата посока (моят апартамент е обърнат към Гребната) разбрах, че особено първата нощ не са успели да спят при затворени прозорци, при положение, че сградата ни е нова с нова качествена PVC дограма и т.н.

Прочитайки толкова много коментари на хора по темата, мога да резюмирам, както и да се присъединя - Единственият проблем на фестивала бе музиката през цялата нощ.

Много е лесно на повечето хора, които са отишли и са слушали легендарните групи, страхотната музика, насладили са се на шоуто и т.н., но после са се прибрали в къщи, където децата им си спят спокойно, да скачат и обиждат нас потърпевшите. Нормално е такива хора да кажат "Какво искате, ще изтърпите 3 дена". Хубава българска поговорка гласи "Ситият на гладния не вярва".

Никой не ме пита имам ли възможност по принцип, точно сега можех ли да си позволя да отсъствам и т.н., но айде, някак си нашето семейство се изнесохме от собствения ни дом, макар и да не е по наше желание. Но има и хора, които нямаха такава възможност. Не е редно няколко нощи под ред да не може да се спи. Дори няма да споменам, че по закон това е абсолютно незаконно, но в България винаги е така - като едно време в турската империя - каквото каже султанът, това е закона.

Виждам, че г-н кметът смятал догодина да източи Гребната за фестивала. Г-н кмете, защо не си нап
АНКЕТА:
Да се радваме или да мрънкаме, че Hills Of Rock се провежда на Гребната?

Мястото му е точно там
Трябва да се провежда другаде

равите фестивала на Сточна гара, да Ви е по-близко до Вас, да можете и Вие да слушате страхотните изпълнители от комфорта на дома си, пък и логистично ще е по-удобно - в центъра на града, по-близко и удобно на повечето хора от града, много повече хора ще могат да чуят музиката (волю или неволю).

Много хора гледам пишат коментари от сорта "Това е много добре за града". А за гражданите, питам аз, ние, които плащаме данъци или по-важни са прииждащите и техния комфорт, а не пловдивчани, плащащи малко или повече масрафа на въпросните прииждащи.

И тъй като вероятно пак много хора ще тръгнат да ме пращат на село или да ми обясняват как не е нормално да се мрънка срещу подобни неща, просто моля някой да ми даде пример с подобен фестивал, който се провежда в град, в близост до жилищни сгради и музиката продължава до 6:00 сутринта. Но моля нека примерът да е от нормалните държави, към които се стремим, примери от България не се броят, тук както вече казах законите не се спазват така или иначе.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (21)

Още по темата (22):
28.04.2019 Пловдивчанка опита да саботира рок концерт, вижте какво й се случи
23.07.2018 Кметът за Hills Of Rock: Огромно събитие, което изпълни Пловдив с
живот!
23.07.2018 55-годишна опита да всее паника сред хиляди на Гребната!
23.07.2018 Шефката на парламента се оказа заклет фен на Iron Maiden
22.07.2018 Черешката на тортата: Iron Maiden превзеха Пловдив с невиждан у нас
спектакъл!
22.07.2018 Iron Maiden кацнаха на пловдивското летище, лично кметът ги посрещна!
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).