Пловдивчанин с горчиви размисли след фаталния инцидент със загинал полицай

Автор: Васил Динев
Коментари (32)
08:53 / 15.05.2017
31070
Във връзка с тежкия инцидент на булевард "Санкт Петербург" от събота редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да сподели своите мисли:

Уважаема редакция, като най-четена пловдивска медия и такава, която се старае да публикува мненията на своите читатели, не мога да не взема отношение относно трагичния инцидент, отнел живота на един млад човек и почернил едно семейство. Мир на праха му!

Прочетох много по темата, но никъде не видях да се повдигне въпросът относно вината в този случай. Никъде не беше посочен главният виновник, никъде не бе поискано обяснение от него. Безспорно тук става въпрос за поредица от злощастни обстоятелства, които в основата си имат един главен виновник. Според мен този виновник е ръководството на КАТ.

Достатъчно е поне веднъж да сте попадали в сградата на тази институция, да Ви се е налагало да регистрирате кола, за да разберете, че това е държава в държавата и място, където липсата на правила, създаваща предпоставка за корупционни практики е основно правило. Да се върнем на това нещастие, което осакати няколко семейства.

Веднага искам да попитам - произшествието става по време на изпълнение на трудово задължения на загиналия полицай - какво точно му е било разпоредено да извършва в този ден?

- Да следи за превишена скорост, респективно да санкционира?
- Да респектира с присъствието си, с цел превенция?
- Да спомага с организацията на движението предвид празника в парка?


Учудващо е как досега никой не зададе тези въпроси и никой не се сети да говори по темата... Ще ми бъде интересно да видя и как точно е разписано да се извършват горепосочените дейности - в кои случаи, обозначение на полицейския пост, знаци, сигнализация.

Преди да бъда нападнат от колегите на загиналия полицай, нека бъда разбран правилно и нека се замислят, че цялата тази безтегловност, съществуваща в тяхната служба, ги прави потенциални жертви. Нека и всички, които плюят по шофьорката, се замислят, че те също ежедневно нарушават правилата за движение - превишават скоростта, преминават на червено, извършват забранени маневри - извършват нарушения. Всичко това е ежедневие в Пловдив, защото в града ни не се усеща присъствието на съответните органи, защото те имат огромна търпимост спрямо нарушаването на закона. 

Виждал съм каруца, преминаваща покрай патрулка, виждал съм коли, спрели напречно в едното платно на оживен булевард и патрулка, преминаваща покрай тях, виждал съм да се извършват нарушения току пред погледа на полицаите и реакция никаква. За всичко това не са виновни полицаите, а тяхното ръководство, което е създало всички тези предпоставки за неизпълнение на вменените им със закон задължения. Именно те са виновни за корупцията, за липсата на кадри, за качественото им обучение, за качествената им екипировка.

Та, питането ми е - кой ще зададе правилните въпроси на точните виновници? Да се върнем на злощастния инцидент - мои роднини са попадали два пъти в същата ситуации, завършили за щастие с минимални материални щети - бул. "Кукленско шосе", три платна - полицай пресича две от тях пред движещите се автомобили и спира автомобил в третата лента, който, за да спре, пресича рязко пътя на движещия се вдясно до него автомобил, следва удар...

Нещастието от събота или поне това, което разбрах от прочетеното, е поредица от нещастно стекли се обстоятелства. Полицай, който слиза на оживен булевард в опит да спре нарушител - жалко, че не преценил до какво може да доведе това...

Нарушител, който се движи в нарушение на правилата за движение, опитващ се да спре на подадения сигнал - грешна преценка при спирането, защото е можел просто да спре плавно и да не предизвика интензивно спиране в следващите го автомобили.

Втори нарушител - жената, която не успява да спре навреме и с цел да не удари предходно движещия се автомобил решава да свие вдясно, като не е очаквала там да има човек изпълняващ служебните си задължения...

Жалко за загубения рано прекъснат млад живот, жалко и за водачите на другите два автомобила, защото и за тях животът няма да е същият, жалко и за свидетелите, които ще трябва да живеят със спомена от видяното... Най-тъжно ми е за дечицата, които са най-пострадали от нещастието. Аз лично очаквам да бъде потърсена сметка от шефовете в КАТ... Всъщност очаквах някой там да подаде оставка...

С поздрав!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (32)

Още по темата (73):
27.05.2021 Синът на Катя Лерца с условна присъда за отвличане и грабеж!
11.10.2020 Убилата в Пловдив пътен полицай Катя Лерца вече е на свобода!
06.10.2020 Синът на Лерца остава в ареста, един от аверите му се измъкна
01.10.2020 Синът на Лерца и аверите му поискаха свободата си
23.09.2020 Синът на Лерца и аверите му искали да режат пръст на жертвата, натикали брадвичка в гърлото му
23.09.2020 Синът на Катя Лерца и аверчетата му крият лицата си от срам
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).