Пловдивчанин с голямо сърце бе награден от министър Бъчварова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:00 / 09.02.2016
2517
За 21-и пореден път днес се проведе церемонията за награждаване на победителите в конкурса "Пожарникар на годината". Най-добрите 13 огнеборци за 2015 година получиха своите награди в Централния военен клуб в столицата. 

Заместник-председателят на доброволното формирование "Пловдив 112" Георги Влайков бе сред наградените от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На тържеството присъстваха още главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, политическото ръководство на вътрешното министерство, областните управители на Русе и Велико Търново, представители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", бивши директори и служители на главната дирекция, много гости.

"За мен е изключително вълнение да присъствам тук и да видя в очите и лицата хората, които направиха толкова много през изминалата година, каза в словото си министър Румяна Бъчварова. Днешната церемония показва уважението ни към Вашия труд. 

Вие давате добър пример и аз много искам и се надявам този пример да бъде усвоен и прилаган от повече хора. Вие показвате как с чест човек може да свърши своята работа, дори с риск за живота си", обърна се тя към събралите се представители на ПБЗН и доброволчески отряди.

Всяка една история, която е основа за вашите награди, е достойна за филм, достойна да бъде описана и аз се надявам, че това няма да остане просто в миналото и няма да бъде забравено. 

Вие ни давате надежда, че този, който работи добре и с чест изпълнява своите задължения, рано или късно ще получи своето признание. Надявам се да продължим по този начин и да завладеем всеки един с това, което правите", каза още вътрешният министър.

Избраният за комплексен победител гл. инспектор Валентин Николов, началник на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Дългопол, заяви че неговото отличие е награда за труда на всички огнеборци от районната служба. По думите му, формулата за успех в тази мъжка професия се крие в трудолюбието и дисциплината.

През февруари миналата година под негово ръководство са извършени многобройни спасителни операции при наводненията на територията на община Дългопол. Гл. инспектор Валентин Николов лично участва в евакуацията на седем болни и трудно подвижни хора от наводнените 65 домакинства.

Създава и координира временен център за настаняване до оттегляне на високите води. По негова инициатива и под негово ръководство са евакуирани и спасени 135 човека от селата Величково и Цонево, които са били застрашени от високи приливни води, изпуснати от язовир Цонево.

В рамките на церемонията бяха отличени още 12 пожарникари, представители на местната власт и изпълнителна власт и доброволци. Традиционният конкурс "Пожарникар на годината" има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия.

Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление "Пожарогасителна и спасителна дейност". 

Третият - за служители от направление "Контролна дейност". Четвъртият обхваща направление "Превенция". От няколко години неизменно в рамките на конкурса се присъждат награди и в категорията "Отличени" - за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).