Пловдивчанин пита: Докога някои фирми ще заразяват децата ни?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:57 / 30.03.2015
5608
Докога някои фирми ще заразяват децата ни? Това попита на редакционната поща на Plovdiv24.bg читател на сайта. За какво става дума?

Пиша Ви по повод сагата със салмонелата по детските градини в Пловдив. Преди повече от месец от вашия сайт разбрах, че детето ми е болно от салмонела.

Разбира се, лекувахме се и когато излязоха отрицателни резултати, тръгнахме отново на градина и две седмици по-късно отново детето ми е заразено.

Детето ми е в ЦДГ "Каменица", където около един месец преди скандала са сменили фирмата за кетъринг. Същата тази фирма е зареждала и другите детски заведения с епидемия на салмонела. 

Тази същата фирма продължава да работи безнаказано и да заразява децата ни със съмнителни продукти, продукти, които явно са купени на безбожно ниски цени и предлагани на завишени. 

За последното може да попитате директора на "Каменица" по какъв критерий са избрали фирмата, след като самата тя твърди как цената на порцион е на максималния разчет, а в пуснатата от тях обществена поръчка като основен критерий е изтъкната най-ниска цена.

Също ме интересува защо офертите на тези толкова важни за обществото обществени поръчки не стават достояние на тази същата общественост. Къде са тук ХЕИ, разните му там агенции на контрол на храните и други съпричастни към тази явно престъпна схема?

Искрено се надявам да изкарате кирливите ризи на тази сган и да съдействате чрез вашата медия да затворят тази "кухня", за да може децата ни да растат здрави!!!


Репортер на сайта се свърза с директора на ЦДГ "Каменица" Илиана Христова. Ето какво ни каза тя:

"Фирмата за доставка на храна е сменена и от 19 януари работим с нова, защото изтече договорът на предишната. Направена е обява съгласно всички изисквания на Закона за обществените поръчки. Явиха се две фирми и едната спечели. Продължаваме да работим със същата фирма, защото от Агенцията по храните заявиха, че причината не е в доставчика - "Корект Кетъринг" ДЗЗД и в частност "1 - Експресно парти" ЕООД.

Никой категорично не каза каква е причината за салмонелата, но сега нямаме нови случаи на заболели, всички деца вече се върнаха. 

Ако бе от храната, трябваше да има по-голям брой болни деца. Нямам основания да сменя фирмата, която освен това храни и детска кухня, а там няма нито един случай на салмонела".

Виж коментарите (10)

Още по темата (5):
06.03.2015 Откриха още носители на салмонела в Пловдив, подозират кетърингова фирма!
01.03.2015 13 деца от пловдивските детски градини са със салмонела
27.02.2015 Още шест деца заразени със салмонела в Пловдив
25.02.2015 Няма нарушения в пловдивските градини със случаи на салмонела
25.02.2015 Десет деца от две пловдивски градини заразени със салмонела
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).