Пловдивчанин мами за внос на коли от Германия, двама се хванаха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:00 / 09.12.2015
2830
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Владимир Д., на 28 г., от Пловдив за измама с цел имотна облага при условията на продължавано престъпление

Владимир е предаден на съд за това, че в периода от 13 март 2013 г. до 30 юни 2013 г. е въвел в заблуждение две лица, че ще им достави от Германия леки автомобили, като за това е получил капаро, но не е извършил сделката. По този начин е причинил на двамата пострадали имотна вреда в размер на общо 5 478 лева. 

На 13 март 2013 г. Владимир се срещнал с двамата пострадали в Пловдив, пред които обяснил, че се занимава с внос от Германия и продажба на автомобили, акумулатори и гуми. 

Той показал на снимка лек автомобил "Ауди А6“ и предложил да им го продаде, като определил цена за колата и разходите до Германия, за да я докара.

Владимир обяснил още, че имало и втори автомобил "Мазда 6“, който щял да докара за себе си от Германия. Двамата свидетели се занимавали с автомобили и установили, че предложението е изгодно. 

Те му дали капаро за първия автомобил, после харесали втория и дори поискали да докара трети автомобил "Ауди А3“, за който също дали предварително пари. Автомобилите не били получени от двамата пострадали, нито пък парите за доставките възстановени.  

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Излязоха резултатите от второто класиране за прием в първи клас
Официално: Има обвинен за убийството на Димитър Малинов
Кошмарът за собственика на хубавата кола в Кючука се оказа пълен
Кошмарно започна новата седмица за собственик на хубава кола в Пл...
Недолюбвани от хиляди шофьори бариери пак ще им късат нервите
Затварят още една улица в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).