Пловдивчанин към КАТ: Използвайте серията "ТЕ" за номерата на колите!

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:30 / 18.03.2023
18424
Здравейте, многоуважаема медия! Изпращам Ви следното писмо, което искам да достигне чрез Вас до отговорните институции, които да вземат решението и да решат проблема, пише до Plovdiv24.bg наш читател. И добавя:

Надявам се на отговор от тяхна страна, както и на приемане на предложението, с което да се улесни и подобри работата на Министерството на вътрешните работи и Пътна полиция.

Здравейте, уважаемо Министерство на вътрешните работи, в частност - Областна дирекция "Вътрешните работи" Пловдив!

Моля Ви да започнете да прилагате практиката, която въведоха Вашите колеги през март месец м.г. от сектор "Пътна полиция", отдел "Регистрация на ПС" към Столичната дирекция на вътрешните работи, които пуснаха в обращение серията "ТЕ" за регистрационните номера на МПС, регистрирани в София - град.

Това е първата серия на български регистрационни номера, в която се използва втора буква "Е" за автомобили, а не както беше дотогава - само за ремаркета и полуремаркета. Моля Ви, тази практика да се наложи и в пловдивския КАТ, както и да започне също да се прилага в цяла България, като се стартира издаването на регистрационни номера за МПС със следните серии, включващи буквата "Е" на второ място: АЕ, ВЕ, КЕ, МЕ, НЕ, РЕ, СЕ, ТЕ и ХЕ.

Това дава възможност за още стотици хиляди нови възможни комбинации от цифри към тези девет серии за регистрационните номера на ППС в Република България, конкретно - град и област Пловдив.

Видно от направеното през 2022 г. от СДВР, които въвеждат серията "ТЕ" за регистрационните номера с регионален код "СВ" в обращение през месец март и в КАТ-София започват да се издават регистрационни табели във формата СВ **** ТЕ, тази практика може да се приложи по областните звена на ПП, като така на регионално ниво всяка ОДМВР, като например тази в Пловдив, има възможност да се възползва от стотиците хиляди възможни нови числови комбинации към своя областен код (РВ) чрез въвеждането на съответните серии за регистрационни номера: АЕ, ВЕ, КЕ, МЕ, НЕ, РЕ, СЕ, ТЕ и ХЕ.

Примери за възможни комбинации: РВ.... АЕ; РВ .... ВЕ; РВ .... КЕ; РВ .... МЕ; РВ .... НЕ и т.н...

Благодаря Ви за отговорността, която имате пред гражданите на Република България и респект за Вашата неуморна работа 24 часа в денонощието/7 дни в седмицата/365 дни в годината!

Надявам се практиката на столичната Пътна полиция да бъде въведена в пловдивската Пътна полиция, също и цяла България!

С уважение и бъдете здрави!

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).