Пловдивчанин изпревари на магистралата 30 абсолютно еднакви джипа!

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
15:00 / 28.03.2018
35077
Магистрала "Тракия" се напълни с чисто нови джипове "Нисан Навара", изпреварих над 30. Това съобщи читател на Plovdiv24.bg на редакционната ни поща, като ни изпрати и снимка. И това не е случайно, защото "Гранична полиция“ днес получи нова техника. 138-те автомобила са предоставени на службата по проект “Доставка на нови патрулни и специализирани автомобили с нормална и повишена проходимост". Те са на обща стойност 11 050 270 лева с ДДС и са финансирани от Фонд "Вътрешна сигурност“ на Европейския съюз.

Съгласно договора за безвъзмездна финансова помощ са доставени:

- 100 патрулни автомобила с висока проходимост;

- 15 автобуса със 17 места;

- 2 автобуса с 50 места;

- 16 специализирани автомобили с повишена проходимост за служебни кучета;

- 5 специализирани автомобили с нормална проходимост за служебни кучета.

Още 11  патрулни автомобили с висока проходимост ГДГП получава съгласно Меморандум с Чешката република.

С доставените автомобили ще се повиши мобилността на граничните наряди, ще се създадат условия за тяхното самостоятелно използване и бързото им реагиране при възникване на необходимост. Ще се повишат възможностите за включване и участие на служителите на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски операции, участие в съвместни операции с други структури на МВР, както и в такива на международно ниво, включително по линия на Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Специализираните автомобили с висока проходимост за транспортиране на служебни кучета, ще се използват за изпълнение на задачи по осъществяване на граничното наблюдение. Автомобилите имат допълнително оборудване и всички необходими принадлежности за кучета, осигуряващи бързо и сигурно транспортиране на водачите и служебните кучета в обекти и райони за тяхното използване.

Специализираните автомобили с нормална проходимост са оборудвани с необходимите клетки за транспортиране на служебни кучета и принадлежности за тяхното използване при осъществяването на специфичната охранителна дейност като комплекс от охранителни, оперативни и режимни мероприятия в района на международните летища, аерогарите, обществените им зони и прилежащите територии, във връзка с опазване на обществения ред, своевременно разкриване и предотвратяване на противозаконни действия.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).