Пловдивчанин: Унижиха ме!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (7)
08:48 / 30.01.2020
19432
Пловдивчанин реши да последва призива на МВР и да си извади лични документи преди да изтече валидността им. Преди година получава инфаркт и , за да си поднови шофьорската книжка му е необходимо медицинско свидетелство. Служителите на Транспортна болница, обаче са решили, че няма да му позволят да си извади свидетелството по-рано, въпреки, че е в пълното си право, научи Plovdiv24.bg. Ето какво разказа той пред наш репортер:

"В края на 2020 година  ми изтича шофьорската книжка и личната карта. Както МВР призовава, да не чакаме края на срока на документите, за да не става струпване и реших да отида да си сменя документите. Преди една година пострадах, получих инфаркт, правиха ми операции на сърцето и съм с ТЕЛК. Затова се оказа, че трябва да си извадя медицинско свидетелство в Транспортна болница, за да си подновя книжката. 

Отидох при личния ми лекар, чаках три часа, даде ми необходимите документи. Пуснах си два дни отпуска, за да си свърша работата. Минах през кардиолог, очен лекар и направих всичко необходимо. Днес сутринта отивам в транспортна болница. На регистратурата ми се заявява, че освен всичко това трябвало да представя и справка от КАТ за нарушения и категории.

Запалих колата, отидох до другия край на града в КАТ, платих си банката, чаках още един час да ми издадат справката и се върнах пак в Транспортна болница. Служителката на регистратурата взе целия набор от документи, прегледа ги и ми поиска шофьорската книжка. Тя видя, че изтича след 10 месеца и ми се разкрещя и не ми даде бележките, с които да мина през кабинетите.

Обясних й, че от КАТ и МВР са ми казали, че мога да си изкарам документите по-рано. Тя ме унижи и каза, че няма да ми даде нищо. Качих се при лекаря и любезно му обясних, че съм си пуснал 2 дни отпуска, всички документи съм набавил, такси съм плащал и всичко ще изгори.

Имам да вадя и паспорт и лична карта и искам всичко наведнъж да изкарам. Казах му, че и детето ми живее в чужбина и ми трябват документите. Но и лекарят заяви, че не може щом има още 10 месеца, докато изтече валидността на книжката. Тръгнах си като един унижен простак след цял ден обикаляне. Явно не  МВР и министърът решават кога ще си извадя лични документи, а Транспортна болница".

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).