Пловдивчанин: От чий джоб се плаща за това безобразие?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
07:30 / 18.08.2023
12188
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията, за да разкаже за проблем, свързан с чешмите в града, откъдето пловдивчани могат да утолят жаждата си в жегата, а и да се разхладят. За едно от местата, които той си сигнализира Plovdiv24.bg също писа. Ето какво обяснява той в имейла си до нас:

Уважаема медия,

за поредна година и особено при тези безпрецедентни жеги, множество чешми продължават да НЕ работят дори в самия център.

Пред Тримонциум, Пощата, Базиликата и още няколко места има чисто нови чешми, които са се превърнали в своеобразни кошчета за боклук и позор! Не са предвидени явно дори резервни части за когато от общината благоволят да им обърнат въобще внимание - липсва елементарна поддръжка, а се хвърлят на нови и нови проекти за усвояване.

Чешмата при парк "Розариум" е оставена вече почти седмица да се излива на паважа и НЕ бива дори спряна. От чий джоб се плаща за това безобразие? А после нямало пари?

Дори до самия парк достъпът все още е ограничен от паднало дърво, което лежи по цялата дължина на пътеката откъм "Братската могила". Ако е за живи и здрави дървета, пречещи на някой инвестиционен проект - резачките щяха да са го нарязали докато пада...

Изпратен е сигнал към общината за падналото дърво и неработещите чешми със снимки и дори GPS координати, с надеждата пловдивчани да могат поне една студена вода да пият в горещините. Акциите с бутилирана вода са прекрасни, но ако чешмичките работеха - животът в града ни би бил много по-приятен и с по-малко припадащи хора лятно време.

Докато за климатиците по автобусите се размива отговорността с измиване на ръце, тук единственият отговорник е община Пловдив и управлението на града, прехвърлящо си топката между два крака на едно и също тяло.

Прилагам няколко от десетките снимки изпратени в сигнала.

Очаквайте отговорът на Община Пловдив по казуса

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в известен ресторант в северната част на Пловдив
Криминални клиенти пребиха таксиметров шофьор в Пловдив
Една от най-неприятните павирани улици в Пловдив отива в историят...
Змия е забелязана до детска градина в Пловдив
Кметът каза в прав текст кога затварят Бетонния мост
Официално откриха най-новата улица в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).