Пловдивчанин: Не ви щем, "столичанчета"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (69)
09:35 / 15.12.2015
14973
Читател на Plovdiv24.bg взе отношение във връзка с идеята да се въведе винетка за влизащите в столицата несофийски автомобили. Публикуваме го без редакторска намеса:

За пореден път излиза на бял свят идеята да се направи някакъв вид такса за автомобили с не-софийска регистрация, влизащи в скъпоценната ни столица.

Идеята този път идвала от ръководството на КРИБ начело с шефа ѝ Кирил Домусчиев, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев, шефовете на "Главболгарстрой" Симеон Пешов, на "Софарма" Огнян Донев, на камарата на строителите Светослав Глосов и други. 

Така щял да се реши проблемът с трафика в столицата, пък и да се подпомогнел бюджетът. Съотношението било 1 към 5 за нестолични коли, и това правело редица проблеми - екологични, в движението и прочее.

Да оставим настрана абсурдността на това предложение и предложеното разделение, при това официално, на "ние" и "вие". Ще ми се да обърна внимание малко на причините защо регистрациите в София са едно към пет в полза на "селяните".

Уважаемите дами и господа, бизнессъветващи София, да са наясно, че убер-централизацията и липсата на електронно правителство са основната причина "селяните" да се мъкнат с колите си до великолепната Ви иначе "столица"? 


Въпросният бизнес съвет да не би случайно да не е наясно, че основната причина "селяните" да идват до "столицата" с колите си е липсата нормален ЖП, авио и всякакъв транспорт?

 Или не са наясно, че "националните", т.е. софийски, държавни служби работят в безумни срокове, с още по-безумни работни времена? "Бизнес съветът" на "столицата" да не би да е съставен само от осмо поколение "софиянци"?

Освен това - кои сте вие бе, шашкъни? Кои сте вие да цепите и без това разделената нация на "столичани" и "провинциалисти"? Някакви патрони ли сте, апостоли нови, нова държава ще правите ли, как? Вярно, че от десетилетия се промиват мозъци, че ако не е в София, значи го няма, но това Вашето вече минава дори и размитите граници на бла

АНКЕТА:
Да има ли такса за колите с регистрация, различна от пловдивската?

Да
Не
Не мога да преценя

гоприличие!

Че като ще слагате винетки за "провинциалисти", слагайте направо КПП-тата, граничните бариери и се мащайте! Направете си там град-държава, да сте само вие в него, без "провинциалисти" да ви цапат "столицата", всичко да ви е под носа - парламент, президентство, министерства, всичко. 


И без това и за медиите ви, носещи името "национални" от наглост, от Вакарел до Бургас е една черна дупка, за която се говори само като има да се охрачи нещо! Не ви щем, "столичанчета", стойте си там, само ни оставете да се оправим, както си знаем.

Ако пък все пак се приеме това, предлагам на всички "провинциални" кметове да сложат винетки за "столичани". Още на Църна маца бариерката и да плащат. Само да не стане рев, че всеки петък ще се плаща, защото "столичани" тогава намаляват? 


Или то едното няма общо с другото, ще речете? Ами няма, както няма и принудата ние, "селяните", да се влачим до мръсната, миризлива, шумна дупка, носеща прозвището "столица", че и да плащаме за тази принуда!


Виж коментарите (69)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).