Пловдивчанин: Как е възможно 500-метрова отсечка да се ремонтира 5 месеца?

Автор: Гено Петров
Коментари (17)
17:05 / 22.01.2023
27234
Северното пътно платно на бул. "Дунав", в отсечката между бул. "Васил Левски“ и бул. "Победа“ е в ремонт от 9 януари. Реконструкцията на отсечката ще е до 3 юни. Съвсем естествено, пловдивчани са озадачени от 5-месечния срок за работа за една 500-метрова отсечка. По този повод гражданин ни пише следното: 

"Безумно бавно темпо на работа. Как е възможно за отсечка с дължина около 500 метра да бъде предвиден ремонт от токова месеци. Две седмици след началото на ремонта вече се вижда ясно защо срокът е такъв. 

За този период строителната фирма успя да изкопае един ров около 50 квадратни метра (още в първите няколко дни след затварянето) и оттогава ремонта не е мръднал от началото на отсечката. По мои наблюдения на обекта работят средно между 3 и 4 човека и е налична една единствена изкопна машина. И това се случва при напълно безснежна зима в Пловдив. Имам следните въпроси:

1. Строителната фирма предоставила ли е график по дни/седмици на строителните дейности, така че да им бъде одобрен срок за изпълнение от 5 месеца?

2. Има ли общински служител, който да следи дали този график се спазва?

3. За двете седмици от началото на ремонта има ли констатирано вече забавяне?

С това темпо на работа дори срока в началото на юни няма да бъде спазен.

Plovdiv24.bg припомня, че ремонтът е част от Водния цикъл. На стойност е над 115 млн. лв., като близо 81 млн. лв. е безвъзмездното финансиране от европейските фондове. От общината се извиняват на гражданите за причиненото неудобство. Надяват се пловдивчани да проявят разбиране, тъй като проектът е важен за града. 

Откриването на новата строителна площадка се налага заради забавянето в изпълнението на проекта в участъка "Дунав" - "Брезовско шосе". Едновременно с тази отсечка се работи по булевард "Северен" към кръговото кръстовище на "Дунав". Работата на самото "Брезовско шосе" е спряна поне до март, когато се очаква със затопляне на времето да започне новият археологически сезон, тъй като на мястото има селищна могила и строителните дейности се наблюдават от археолози. 

Работата по "Дунав" - "Брезовско шосе" включва изграждане на нов колектор с дължина 2.746 километра. Така ще се осигури оттичането на смесените води в дъждовно време и ще се предотвратят наводнения. Заедно с останалите мерки по Водния проект ще се намали инфилтрационния поток към Пречиствателната станция за отпадни води.

Виж коментарите (17)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).