Пловдивчанин: Има ли поне по един работещ бутон на всяка "американска" чешма?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:55 / 30.09.2023
7424
Получихме читателски сигнал в редакцията на Plovdiv24.bg по повод пусната вода от "американската" чешма и опасенията, че в други две от чешмите не тече такава. Публикуваме читателския сигнал без редакторска намеса:

"Уважаема медия, държа да благодаря за оказаното съдействие относно състоянието на чешмите в град Пловдив. От ОП "Градини и паркове" пуснаха водата на американската чешма пред "Тримонциум". Има обаче поне 3 чешми в центъра от подобен американски модел (Murdock GVQ89) за хиляди долари стартова цена (без инсталация, или транспорт) и тази е единствената пусната... Да се каже, че няма пари, е несериозно! Да се търсят дарители за кранчета по 5 лева на другите обикновени, но здрави чешми при многомилионния общински бюджет и разходи е откровена подигравка с интелекта на пловдивчани.

Вандалите били виновни!

Има ли поне по един работещ бутон на всяка "американска" чешма? Налични ли са всичките чучури? Единствените други вандали могат да бъдат ВиК инженерите, спрели отвътре водата на чешмата пред Базиликата и Пощата, превръщайки ги в кошчета за боклук.

Хиляди долари за паметници на безхаберието и нямаш резервни части? Купуват се излишно прескъпи неща с ясното съзнание, че ще бъдат счупени.

Казват, че по пет пъти сменяли какво ли не - аз и хората, пратили сигналите, пазят снимки и ще проверим за един месец какво е направено.

Здравите стари чешми в града не искат почти никаква инвестиция, за да функционират и е позорно да обяснявам на чужденци защо в центъра на града повече от половината не работят!

Прилагам снимков материал, от който видимо единствената разлика между американските чешми при Базиликата и "Тримонциум" е липса на пусната вода. Тази пред Пощата също си има централен бутон, но продължава да събира боклуци, защото не работи. Прилагам и две наработещи масивни чешми - пред "Света Петка“( висока и ниска с кошчета, пейки - еталон! ) и в края на ул. "Антим I" (над бул."Руски").

Каква поддръжка би била нужна за последните освен смяна на едни кранчета от пет лева, ако вандалите не се разхождат с чукове? Прилагам само нагледни примери за нецелесъобразност. Благодаря ви отново, че помагате за един по-добър Пловдив!"

След сигнала се свързахме с  ОП" Паркове и градини" откъдето ни споделиха, че резервните части към този тип чешми все още не са пристигнали. През лятото в редакцията на Plovdiv24.bg отново бе постъпил сигнал за този конкретен тип чешми, тогава ОП"Паркове и градини" отново отговориха, че чешмите пред хотел "Тримонциум" и до форум "Север" са изпълнени по проекта за площад "Централен". Те са произведени в Америка, но са създадени за потребление на европейски столици и граждани.

ОП "Паркове и градини" съобщиха, че за пореден път са смененин и кранчетата на другите описани в сигнала чешми - пред "Света Петка“ и в края на ул. "Антим I" (над бул."Руски"). 

Те отправиха апел към гражданите да пазят собствеността на града и да бъдат също толкова взискателни към съгражданите си, колкото са към самите институции.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).